Logo Ouderenbelangen

Wat als….

Soms zijn mensen niet (meer) in staat goed voor hun persoonlijke belangen op te komen. Bijvoorbeeld door ziekte. Of vanwege een handicap. Of door gebreken die komen met het ouder worden.Het kan dan gaan om allerlei zaken die niet langer meer zo vanzelfsprekend kunnen worden geregeld. Denk aan het zoeken en organiseren van passende zorg of het zoeken naar (andere) woonruimte. Zaken dus die vragen om enige overweging: “Waar doe ik nou goed aan?” Wat is er in zo’n geval dan fijner dan familie of een vriend of vriendin die met je meedenkt en die je helpt met het nemen van een beslissing.

 

Helaas is er lang niet altijd familie en zijn er geen vrienden. Of is de verstandhouding niet goed. In zulke gevallen kan een mentor vaak een uitkomst zijn. Een mentor waakt over de belangen van iemand die dit zelf niet meer kan. Waar dit ook maar enigszins mogelijk is doet een mentor dit werk in overleg met de betrokken persoon en laat hij hem of haar zoveel mogelijk zelf beslissen. De mentor helpt bij het vinden van de weg. En voor alle duidelijkheid: een mentor houdt zich niet bezig met de financiële belangen van de persoon voor wie hij mentor is. Dat doet een bewindvoerder.

Mentorschap is geen vrijblijvend werk. Een mentor wordt altijd door de rechtbank benoemd.

In Zeeland houdt de stichting Mentorschap Zeeland zich bezig met de werving, scholing en inzet van mentoren. Zij doet dit in samenwerking met onder andere Zeeuwse zorginstellingen en cliëntorganisaties.

 

Spreekt deze eerste, globale schets van het mentorschap u aan? Wilt u er meer over weten omdat u denkt mentorschap nodig te hebben of omdat u zich als mentor zou willen inzetten?

Wij maken graag kennis met u en geven u graag meer informatie.

 

Mentorschap Zeeland:

06- 12581561

Of neem een kijkje op www.mentorschapzeeland.nl

 

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl