Logo Ouderenbelangen

Veilig wonen voor senioren

Veilig wonen voor senioren

Ouderen voelen zich vaker onveilig en het doelwit van criminaliteit. Gelukkig kunt u zelf uw veiligheid en een veilig gevoel vergroten.

Gratis digitale training Veilig Wonen

Wat doet u als de bloemenbezorger aan de deur zegt dat hij de bloemen wel even voor u in de vaas wil zetten? Wat weet u over babbeltrucs? Welke vluchtroute neemt u als er brand is?

Leer in de eenvoudige korte digitale training ‘Veilig Wonen’ wat u zelf kunt doen om veilig te wonen. Gewoon thuis, achter uw computer en eventueel samen met een familielid. Doe de gratis training op www.woonveiliger.nl/elearning.

Meer informatie over veiliger wonen voor senioren

Hieronder staat waar u informatie kunt vinden over veiliger wonen, veiligheid op straat en hoe om te gaan met oplichters aan de deur.

Veelgestelde vragen veilige toegang (zorg)woningen

  • PKVW-brochure Senioren & Veiligheid
  • KBO PCOB brochure over veiligheid
  • Brochure Toegang tot zorgwoningen o.a. over sleutelkluisjes
  • Film van het ministerie van Veiligheid en Justitie over veiligheid thuis

Politie en ouderenorganisaties organiseren regelmatig bijeenkomsten over inbraakpreventie. Wellicht is er binnenkort één bij u in de buurt. Informeer er naar bij uw ouderenbond of wijkagent.

Kijk voor meer informatie op: www.politiekeurmerk.nl

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl