Logo Ouderenbelangen

Aanbevolen praktijken door Stichting Ouderenbelangen

Aanbevolen praktijken door Stichting Ouderenbelangen

Praktijk Duin: Medisch pedicure, podologe, sportschoenspecialist.

BodyCare Michel: Medisch pedicure, Shiatsu masseur, meditatie trainer

Onze Praktijk is gelegen in Alkmaar aan het Geert Grote plein 22 in Alkmaar.

Als medisch pedicure behandelen wij alle risico voeten, hieronder vallen o.a. mensen met reuma, diabetes en oudere voeten.

Praktijk Duin is van 1997 tot 2009 in Bergen gevestigd geweest.

In februari 2014 betrok de praktijk het pand aan de Geert Groteplein, en september 2017 kwam BodyCare Michel erbij.

Wij zijn dus beide zelfstandige in een gezamenlijk pand. Wij zijn beide lid van ProVoet (vakorganisatie voor pedicures) en werken volgens de HAM-code (branchenormen t.a.v. hygiëne, arbo en milieu)

Linda Duin:

In 1997 ben ik gestart met mijn schoonheids- en pedicuresalon in Bergen. Ik ben mij steeds meer gaan specialiseren op het terrein van de voet.  En heb in deze jaren de opleiding podologie gedaan, en cursussen voor de diabetisch en reuma voet, voetreflex, nagelbeugeltechnieken, orthesetechnieken en gelnageltechnieken.

Kortom, ik vind mijn vak zeer leuk en er valt altijd wel weer iets interessants bij te leren.

In 2009 werd mijn jongste geboren en ben ik een aantal jaren fulltime moeder geweest. In februari 2014 begon ik mijn praktijk in Alkmaar.

Omdat er in de tussenliggende jaren de opleiding tot medisch pedicure is ontstaan, ben ik deze gaan volgen. Zo ben ik mijn huidige collega Michel Wolff tegen gekomen en is ons samenwerkingsverband tot stand gekomen.

BodyCare Michel:

Naast het pedicure werk biedt BodyCare Michel ook drukpunt massages en meditatie training

Drukpunt massage:

Bij deze massage worden de energie banen in het lichaam gestimuleerd wat een positief effect heeft op de conditie van het lichaam. Vergelijk acupunctuur waarbij ook gebruik gemaakt wordt van de energiebanen van het lichaam. Een maandelijkse shiatsu massage is voor iedereen jong en oud een extra toevoeging gezond en energiek leven.

 

Meditatie training:

Met de meditatie training die ik geef word er gestreefd naar een volledige balans van lichaam en geest. Er wordt op een rustige energieke manier aangeleerd hoe om te gaan met spanning/stress/lichamelijke klachten en gevoel van onbehagen. In 8 sessies wordt de basis gelegd voor een goede meditatie, waarna men zelf de meditatie verder eigen kan maken. Op verzoek zijn er vervolg sessies mogelijk.

 

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl