Logo Ouderenbelangen

Bewindvoerder voor ouderen

Bewindvoerder voor ouderen
Levensexecuteur

Bewindvoerder of Levensexecuteur

Ouder worden en de regie over uw leven houden. Hoe doet u dat?  Vooral als uw geest en lichaam achteruit gaan. Bij een ziekte als dementie kunt u ‘wilsonbekwaam’ worden. Dit houdt in dat u zelf geen beslissingen meer kunt nemen. U bent volledig afhankelijk van anderen. Zij nemen de beslissingen over medische zorg, financiën en dergelijke.

Ook als u niet wilsonbekwaam bent kunt u hulp nodig hebben. Afhankelijkheid van hulp kan misbruik in de hand werken. Vooral als het om geldzaken gaat.
Bent u wilsonbekwaam. Dan is het zinvol om een levensexecuteur te benoemen. Gaat het om hulp met het beheer van uw vermogen? Of bent u bang voor financieel misbruik? Dan bevelen we een bewindvoerder aan. Kronenbrug Ondersteuning helpt u verder als het gaat om een levensexecuteur en/of bewindvoerder.

Voorkom misbruik

U bent blij met alle hulp die u krijgt. Ook als het om geldzaken gaat. Toch wringt het. In goed vertrouwen staat u vaak uw bankpasje af. En ook de inlogcodes van uw bankrekening. Soms heeft u het gevoel dat er geld ‘verdwijnt’. Sommige geldopnames kunt u zich niet herinneren. Van enkele overschrijvingen heeft u geen idee waar het om gaat.
Een moeilijke situatie. Vooral als u wel vaker dingen vergeet. Het kan inderdaad zijn dat uw geestelijke vermogen achteruit gaat. Maar uw geld gaat nog verder achteruit. U twijfelt aan uzelf. U bent afhankelijk van hulp. U schaamt zich er ook een beetje voor dat u het niet vertrouwt. Daarom durft u het niet goed bespreekbaar te maken.

Bewindvoerder

Financieel misbruik van ouderen komt vaak voor. Het begint klein maar kan snel uitgroeien tot een groot probleem.
De overheid is in 2017 een campagne gestart om dit  tegen te gaan. Klik hier voor meer informatie.
Eén van de adviezen die  gegeven wordt is het aanstellen van een bewindvoerder.
Deze beheert uw vermogen. Uw wensen staan hierbij centraal. Het werk van een bewindvoerder is transparant.
Een bewindvoerder is ook verantwoording schuldig aan de rechtbank.

Levensexecuteur

Als u wilsonbekwaam bent geworden is het goed om een levenstestament te hebben. Deze stelt u op wanneer u nog wilsbekwaam bent. In het levenstestament wijst u een levensexecuteur aan. Deze behartigt uw belangen als u dat zelf niet meer kunt. U geeft aan wat uw belangen en wensen zijn. De levensexecuteur voert dit uit. Vaak gaat het om medische zorg, woonplek en financiën.

U kunt meerdere levensexecuteurs aanstellen en ook toezichthouders (die controleren het werk van de levensexecuteur).
Een combinatie van levensexecuteur en bewindvoerder is ook mogelijk.

Kronenbrug Ondersteuning

Kronenbrug legt jaarlijks rekening en verantwoording af aan de kantonrechter. Het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM  controleert ons werk ieder jaar op inhoudelijke processen, scholing en kwaliteit. Kronenbrug is lid van de NBPB. Deze toetst ook op kwaliteitseisen.

Dorina van Beek

Zij is het gezicht  van Kronenbrug Ondersteuning. In haar werk richt zij zich vooral op ouderen. Dorina heeft oog voor de mens. Ze biedt vertrouwen en houvast. Dorina heeft zeer veel ervaring in de zorg. Administratief is ze zeer vaardig. Haar werk is overzichtelijk en transparant. Ze is werkzaam als bewindvoerder en levensexecuteur.
Indien u dit wenst komt zij bij u thuis.

Zie; www.kronenbrug.nl

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl