Logo Ouderenbelangen

Dankzij acties zorgmedewerkers extra geld voor ouderenzorg

Dankzij acties zorgmedewerkers extra geld voor ouderenzorg

‘Een goed begin, maar we zijn er nog lang niet’, zegt Maureen van der Pligt van FNV Zorg & Welzijn over de toegezegde 200 miljoen euro voor verpleeghuizen door het kabinet. ‘Voor een structurele oplossing is er meer geld nodig en een duidelijke bezettingsnorm. Er moet echt geïnvesteerd worden in meer handen aan het bed.’

Van der Pligt vervolgt: ‘Het is heel ongebruikelijk dat een demissionair kabinet extra geld uitgeeft. Dit is een grote draai ten opzichte van het kabinetsbeleid van de afgelopen jaren waar het kabinet miljarden bezuinigde op de zorg. Dankzij alle acties van de duizenden zorgmedewerkers die opstonden voor goede zorg zijn alle politieke partijen het erover eens dat er meer geld nodig is voor de ouderenzorg. Dit extra geld is dan ook een extra beloning voor alle acties de afgelopen jaren.’
Volkspetitie

De FNV verzette zich vanaf het begin van de kabinetsperiode tegen de bezuinigingen op de zorg. Bijna een miljoen mensen tekende de volkspetitie en ruim 20.000 mensen demonstreerden in Amsterdam tegen de bezuinigingen op de zorg. Dankzij deze acties draaide het kabinet de bezuinigingen voor een groot deel terug en zetten de zorgmedewerkers de ouderenzorg hoog op de politieke agenda.
Kwaliteit

‘De afgelopen jaren hebben zo’n 60.000 mensen uit deze sector hun baan, als gevolg van de ridicule bezuinigingen verloren. Mensen die met hart en ziel werkten voor hun cliënten. Deze en andere mensen moeten weer terug de zorg in en op basis van een echte baan worden aangenomen. De huidige werknemers moeten zo snel als mogelijk uitbreiding krijgen van hun huidige uren. Dit is de enige manier om de kwaliteit van de zorg weer op peil te krijgen’, sluit Van der Pligt af.

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl