Logo Ouderenbelangen
Wij komen op voor de belangen van ouderen en willen u graag van dienst zijn via Ouderenbelangen.nl. Wij bieden informatie op zowel landelijk, provinciaal en lokaal niveau. Wat is voor ouderen van belang? Dat houdt ons bezig! Zaken als; Zorg&Welzijn, Gezondheid, Veiligheid, Financiën, Wonen of gewoon een bezoekje aan de huisarts.

Welkom op de provinciepagina van Drenthe

Cursusaanbod Groninger Instituut Midden- en Oost-Europose Studies voorjaar 2024

In het voorjaar van 2024 bieden we opnieuw een gevarieerd cursusaanbod. In het voorjaar zijn er geschiedeniscursussen over Georgië, de Poetin Jaren, de Russisch-Oekraïense oorlog en de Eerste Wereldoorlog. Deze cursussen brengen we u op drie locaties: Groningen, Leeuwarden en Assen.
Meer lezen

Investeren in een slim huis met domotica

Niet alleen onze telefoons zijn tegenwoordig ‘smart’, ook onze huizen worden steeds slimmer. Domotica is technologie die uw woning veiliger, comfortabeler of energiezuiniger maakt. Als we het hebben over domotica of een slim huis lijkt het te gaan over geavanceerde technische snufjes in huis. Toch zijn veel toepassingen al behoorlijk ingeburgerd. Denk aan verlichting met bewegingssensor die automatisch aanspringt. De slimme thermostaat waarmee u de verwarming bedient op afstand. Of: camerabewaking waarbij u de beelden live kunt volgen op uw eigen computer of smartphone. Het zijn allemaal voorbeelden van automatisering in en om het huis.
Meer lezen

9 Keukentips: In de keuken kan het vaak een stuk praktischer

Gebruiksgemak is in de keuken van groot belang. Toch kan het in de meeste keukens een stuk praktischer. Als u de keuken gaat vervangen, combineer dan mooi met handig, praktisch en veilig. Met onderstaande tips heeft u nu, maar ook als u straks wat ouder bent, een keuken waar u veel plezier van heeft. 
Meer lezen

10 tips voor een mooie en veilige badkamer

Een nieuwe badkamer is een droom van velen. Heeft u plannen om uw badkamer te renoveren? Dan is dit het ideale moment om slimme investeringen te doen waar u ook over tien of twintig jaar nog van kunt genieten. We zetten als Lang zult u wonen 10 tips voor uw nieuwe badkamer op een rijtje voor een zo veilig én mooi mogelijk resultaat.
Meer lezen

Rookmelders in bestaande bouw vanaf 2022 verplicht

Wist jij dat het reukorgaan niet werkt wanneer je slaapt? Daarom vallen de meeste slachtoffers ‘s nachts door het inademen van rook. De rookmelderverplichting voor nieuwbouwhuizen bestaat al langer, maar vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders ook verplicht voor bestaande woningen. Het invoeren van deze nieuwe regel is dan ook bedoeld om levens te redden.
Meer lezen

Minder onderhoud en meer gemak in de tuin

Wieden, maaien, schoffelen, spitten en snoeien. Tuinieren vraagt behoorlijk wat kracht en inspanning. Niets mis mee, want het is een prima manier om fit en vitaal te blijven. Maar het kan vaak met meer gemak en met minder onderhoud.
Meer lezen

Is uw huis al geschikt voor de toekomst?

Woont u prettig in het huis waarin u nu woont? En is dit het huis waarin u oud wilt worden? U bent niet de enige. Veel mensen zijn tevreden over het huis en de buurt waar ze nu wonen. Maar weinig mensen stellen zichzelf de vraag: is mijn huis ook geschikt om oud in te worden?
Meer lezen

Groningers, Friezen en Drenten willen rechtvaardig behandeld worden

De gaskraan gaat weer open en het subsidieloket is weer dicht. Ruim 20.000 inwoners van de provincie Groningen hebben schade aan hun woning door de gaswinning. Maar we moeten ook de Friezen en Drenten hier niet vergeten! De aardbevingsschade stopt niet bij de provinciegrens, dus de subsidieregeling mag hier ook niet stoppen. Iedereen die schade heeft geleden door de gaswinning dient schadeloos gesteld te worden.
Meer lezen

( Zorg) Vakanties voor jonge senioren, Chronisch-zieken en Lichamelijk en /of mensen met geestelijke beperking.

“Met begeleiding kan een vakantie vaak nog wel” Stichting ZVCL: Vakanties met of zonder zorgverlening naar behoefte van de gasten. Deze vakanties zijn er voor iedereen; niet alleen chronisch zieken en of lichamelijk gehandicapten. Met onze vakanties gaan gasten mee van alle leeftijden. Wij verzorgen vakanties voor gasten die het alleen of met z’n tweeën niet meer willen, durven of kunnen. Uw vakantie is en blijft uw vakantie. Bent u ons nodig dan kunt u een beroep op ons doen.
Meer lezen
“Uit de oude doos” is een vaste rubriek op de provincie pagina. Uw eigen oude foto op deze pagina? dat kan! Mail uw foto naar redactie@ouderenbelangen.nl. De redactie zal contact met u opnemen over de geschiktheid van de foto en wanneer deze geplaatst zal worden. Ook is het mogelijk om tekst en uitleg te geven over de foto.

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl