Krokante zalmfilet citroenhollandaise en groene groenten

 

Ingrediënten

voor 4 personen

2 citroenen (sap van 1 citroen + 8 halve plakjes citroen)
2 sjalotten
150 g roomboter
200 g bimi®
150 g sugar snaps
125 g tuinerwten
600 g zalmfilet met huid
2 eidooiers
1 snufje nootmuskaat
2 tl dille
1 zeef
1 staafmixer

Bereidingswijze

  1. Kook in een steelpan het citroensap met 1 sjalot en 50 ml water in tot er 2 el overblijven. Houd apart.
  2. Verhit in een hapjespan 25 g boter. Fruit de rest van de sjalot 1 min. Schep er de bimi®, sugarsnaps en erwten door. Bak de groenten in 6-8 min. beetgaar.
  3. Verhit in een warme koekenpan 25 g boter. Bestrooi de zalmfilet met peper en leg hem op de huidkant in de pan. Bak 2-3 min. tot de huid krokant is. Keer de vis en bak nog ca. 2 min. tot de vis vanbinnen rosé of naar wens gaar is.
  4. Smelt intussen de resterende 100 g boter in een steelpan, zonder te kleuren. Doe de eidooiers in een maatbeker. Schenk er door een zeef het ingekookte citroensap bij. Zet de staafmixer in het dooiermengsel en schenk er, terwijl de staafmixer draait, heel langzaam de gesmolten boter bij. Blijf mixen tot een lobbige saus* ontstaat. Voeg nootmuskaat en peper naar smaak toe.
  5. Schep de groenten op 4 borden. Verdeel er de zalmfilets over. Schenk een beetje van de saus over de zalmfilets en bestrooi met de dille. Garneer met de halve citroenplakjes. Serveer er de rest van de saus bij.

Voedingswaarden

per portie
Energie (Kcal) 696
Koolhydraten (G) 7
Eiwitten (G) 34
Vet (G) 58

Deze ingrediënten zijn verkrijgbaar bij de Jumbo.