Logo Ouderenbelangen
Wij komen op voor de belangen van ouderen en willen u graag van dienst zijn via Ouderenbelangen.nl. Wij bieden informatie op zowel landelijk, provinciaal en lokaal niveau. Wat is voor ouderen van belang? Dat houdt ons bezig! Zaken als; Zorg&Welzijn, Gezondheid, Veiligheid, Financiën, Wonen of gewoon een bezoekje aan de huisarts.

Welkom op de Financiële pagina

Hoeveel mag ik als ouder mijn kind belastingvrij schenken?

Er zijn zoveel regels in Nederland. Hoe zit het nou eigenlijk, wat mag wel en wat mag niet? Om uw kind, die het misschien goed kan gebruiken en u die wat kan missen, iets te schenken is natuurlijk geweldig. Daarom hebben wij voor u de (spel)regels even op een rijtje gezet.
Meer lezen

Een hypotheek met of zonder Nationale Hypotheek Garantie, ook als je 57 jaar of ouder bent.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie voor het terugbetalen van de hypotheek.
Meer lezen

Inflatie stijgt naar 6,4 procent in januari

Consumentengoederen en -diensten waren in januari 6,4 procent duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS. In december was de inflatie 5,7 procent. De verdere stijging van de inflatie komt vooral door de prijsontwikkeling van energie en voeding.
Meer lezen

Steeds minder geldautomaten hoe zit dat nou eigenlijk

De geldautomaat voor iedereen Overal in Nederland vind je ze: de gele geldmaten. Er zijn geldmaten voor het opnemen en storten van biljetten, het opnemen en storten van munten en het verpakt storten van biljetten (sealbag). Heeft u een pas van ABN AMRO, ING of Rabobank dan kunt u gebruik maken van alle geldmaten.
Meer lezen

Veilig bankieren voor senioren

Niemand wil dat zijn of haar bankgegevens in verkeerde handen terechtkomen. Helaas proberen oplichters op allerlei manieren achter uw betaalpas en persoonlijke gegevens te komen.
Meer lezen

Heffingskortingen voor AOW-gerechtigden

Bereikt u in het kalenderjaar de AOW-leeftijd? Dan krijgt u de ouderenkorting en misschien ook de alleenstaandeouderenkorting. Ouderenkorting U krijgt de ouderenkorting als u uiterlijk op 31 december van het kalenderjaar de AOW-leeftijd hebt.
Meer lezen

Tweetal Life-Hacks die elektronisch bankieren nog veiliger maken.

Life-Hack: een slimme techniek of methode die je kunt toepassen op het dagelijks leven om jouw leven te verbeteren. In dit geval: twee handreikingen voor een veiliger financieel leven! In dit artikel beschrijft onderzoeksjournalist Art Huiskes twee verschillende life-hacks die je kunt inzetten om elektronisch bankieren nog veiliger te maken. Art Huiskes heeft eerder uitgebreid onderzoek gedaan naar de veiligheid van elektronisch bankieren bij grote Nederlandse banken.
Meer lezen

Bankpas en pincode ontvreemd: hoe veilig is elektronisch bankieren?

Digipassen bieden betere veiligheid dan generieke cardreaders. De aanleiding voor mijn onderzoekje naar elektronisch bankieren bij Nederlandse banken is dat mijn vader van inmiddels bijna 85 jaar deze zomer begon met elektronisch bankieren. Van het één kwam het ander en voor ik het wist, was ik de veiligheidsaspecten van elektronisch bankieren met elkaar aan het vergelijken.                                                Art Huiskes, onderzoeksjournalist
Meer lezen

Erfrecht planning

Heeft u er wel eens bij stil gestaan wat er gebeurt als u zelf niet meer kunt beslissen over uw eigen leven?
Meer lezen

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl