Logo Ouderenbelangen
Wij komen op voor de belangen van ouderen en willen u graag van dienst zijn via Ouderenbelangen.nl. Wij bieden informatie op zowel landelijk, provinciaal en lokaal niveau. Wat is voor ouderen van belang? Dat houdt ons bezig! Zaken als; Zorg&Welzijn, Gezondheid, Veiligheid, Financiën, Wonen of gewoon een bezoekje aan de huisarts.

Welkom op de provinciepagina van Flevoland

Hoeveel mag ik als ouder mijn kind belastingvrij schenken?

Er zijn zoveel regels in Nederland. Hoe zit het nou eigenlijk, wat mag wel en wat mag niet? Om uw kind, die het misschien goed kan gebruiken en u die wat kan missen, iets te schenken is natuurlijk geweldig. Daarom hebben wij voor u de (spel)regels even op een rijtje gezet.
Meer lezen

ZamenEen, Coalitie tegen eenzaamheid

ZamenEen, Coalitie tegen eenzaamheid ZamenEen is een initiatief in de gemeente Dronten om te komen tot een integrale aanpak van eenzaamheid
Meer lezen

Heffingskortingen voor AOW-gerechtigden

Bereikt u in het kalenderjaar de AOW-leeftijd? Dan krijgt u de ouderenkorting en misschien ook de alleenstaandeouderenkorting. Ouderenkorting U krijgt de ouderenkorting als u uiterlijk op 31 december van het kalenderjaar de AOW-leeftijd hebt.
Meer lezen

Zorghulpmiddelen voor een scherpe prijs bij de Zorgoutlet in Almere

Voor scootmobielen, rolstoelen, hooglaag verpleegbedden, rollators, sta op stoelen en douche/toilethulpmiddelen is de Zorgoutlet aan de Bolderweg 2 B15 in Almere hét adres. Voor zowel nieuw als voor gebruikte hulpmiddelen. “Sinds kort betaal je een eigen bijdrage als je een scootmobiel aanvraagt bij de gemeente via (WMO)de Wet Maatschappelijke Ondersteuning”, aldus Chris Bruins van de Zorgoutlet. “Vaak is deze bijdrage dusdanig hoog dat het financieel aantrekkelijk is om zelf een scootmobiel aan te schaffen. Wij verkopen zowel nieuwe scootmobielen als gebruikte scootmobielen. Met prijzen tussen de 400 en de 6000 euro zit er voor iedereen wel wat bij.
Meer lezen

Natuurlijk Herdenken

De vrije natuur als bewuste keuze voor het verstrooien van as Over de dood, rouwen en herdenken wordt tegenwoordig anders gedacht. De invulling van een uitvaart is heel persoonlijk. Stond eerst vooral het afscheid van de overledene centraal, vandaag wordt bij een uitvaart steeds vaker het leven gevierd. De manier waarop de overledene geleefd heeft, is daarbij het uitgangspunt. Wat vond de overledene belangrijk en wat waren de dingen waar hij/zij van hield? De mogelijkheid om het lichaam ‘terug te geven’ aan de natuur spreekt mensen in toenemende mate aan.
Meer lezen

Een verhuld ouderenprobleem

Ouderen en problemen zijn volop benoembaar en aan veel van deze problemen wordt de nodige aandacht besteed al is het vaak onvoldoende. De positie van de oudere is de laatste jaren sterk veranderd door een sterk veranderde visie betreffende de omgang met ouderen.  In een ver achter ons liggend verleden werden mensen die niet meer in staat waren hun eigen bestaan te lijden, opgevangen door hun kinderen en tot aan de dood toe verzorgt. De laatste jaren klinkt terecht de roep naar een omgang met ouderen die langer zelfstandig hun eigen bestaan op orde moeten houden en ook tot veel later moeten blijven door werken.
Meer lezen

Knutselwerkjes vind je op...

Wil je knutselen? Zoek je een knutselidee? Dan vind je vast iets op deze website! Veel knutselideeën die je kunt knutselen met allerlei simpele materialen. Je kan kaarten maken, kleuren, vouwen, knippen en plakken en je kan in verschillende rubrieken zoeken. De knutselideeën zijn voor peuters, kleuters en grotere kinderen geschikt, maar ook volwassenen zullen […]
Meer lezen

MeerZoo/Reemzorg, van dierenpark naar Zorgdierenpark

Wat ooit voor Jan van het Meer begon als een hobby, namelijk het houden en verzorgen van dieren, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een heus dierenpark. Al sinds 2009 was het park af en toe te bezoeken, maar Dierenpark MeerZoo opende in Marknesse in 2011 officieel haar deuren voor het publiek. Sindsdien kan men hier genieten van allerlei diersoorten zoals de wasberen, stinkdieren, neusberen, maar ook paarden, ezels, geiten en Jan zijn favoriet de slangen.
Meer lezen

Natuur Routes Natuurmonumenten

Met meer dan 260 routes verspreid over Nederland. Nieuwe routes worden automatisch zichtbaar in de app. Houd je app dus regelmatig in de gaten! Ontdek verrassende plekken. Hoor wonderlijke verhalen van onze boswachters. En geniet van grandioze natuur. Dat kan volop met de unieke routes van Natuurmonumenten. Gratis en eenvoudig te downloaden. Natuurbeleving gegarandeerd!
Meer lezen
“Uit de oude doos” is een vaste rubriek op de provincie pagina. Uw eigen oude foto op deze pagina? dat kan! Mail uw foto naar redactie@ouderenbelangen.nl. De redactie zal contact met u opnemen over de geschiktheid van de foto en wanneer deze geplaatst zal worden. Ook is het mogelijk om tekst en uitleg te geven over de foto.

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl