Logo Ouderenbelangen
Wij komen op voor de belangen van ouderen en willen u graag van dienst zijn via Ouderenbelangen.nl. Wij bieden informatie op zowel landelijk, provinciaal en lokaal niveau. Wat is voor ouderen van belang? Dat houdt ons bezig! Zaken als; Zorg&Welzijn, Gezondheid, Veiligheid, Financiën, Wonen of gewoon een bezoekje aan de huisarts.

Welkom op de provinciepagina van Friesland

Cursusaanbod Groninger Instituut Midden- en Oost-Europose Studies voorjaar 2024

In het voorjaar van 2024 bieden we opnieuw een gevarieerd cursusaanbod. In het voorjaar zijn er geschiedeniscursussen over Georgië, de Poetin Jaren, de Russisch-Oekraïense oorlog en de Eerste Wereldoorlog. Deze cursussen brengen we u op drie locaties: Groningen, Leeuwarden en Assen.
Meer lezen

Hoeveel mag ik als ouder mijn kind belastingvrij schenken?

Er zijn zoveel regels in Nederland. Hoe zit het nou eigenlijk, wat mag wel en wat mag niet? Om uw kind, die het misschien goed kan gebruiken en u die wat kan missen, iets te schenken is natuurlijk geweldig. Daarom hebben wij voor u de (spel)regels even op een rijtje gezet.
Meer lezen

Groningers, Friezen en Drenten willen rechtvaardig behandeld worden

De gaskraan gaat weer open en het subsidieloket is weer dicht. Ruim 20.000 inwoners van de provincie Groningen hebben schade aan hun woning door de gaswinning. Maar we moeten ook de Friezen en Drenten hier niet vergeten! De aardbevingsschade stopt niet bij de provinciegrens, dus de subsidieregeling mag hier ook niet stoppen. Iedereen die schade heeft geleden door de gaswinning dient schadeloos gesteld te worden.
Meer lezen

Samen één in Heerenveen!

Gemeente Heerenveen heeft een plan voor de komende 8 jaar opgesteld om actief te werken aan het terugdringen van eenzaamheid.
Meer lezen

Stichting Sociaal Goud in Friesland heeft een bel-service opgezet tegen eenzaamheid onder ouderen waar vrijwilligers en ouderen zich voor op kunnen geven.

Stichting Sociaal Goud hield zich al langer bezig met het bestrijden van eenzaamheid, maar sinds deze week staat de telefoon roodgloeiend. De stichting heeft namelijk een bel-service opgezet tegen eenzaamheid, waar vrijwilligers en ouderen zich voor op kunnen geven.
Meer lezen

Natuurlijk Herdenken

De vrije natuur als bewuste keuze voor het verstrooien van as Over de dood, rouwen en herdenken wordt tegenwoordig anders gedacht. De invulling van een uitvaart is heel persoonlijk. Stond eerst vooral het afscheid van de overledene centraal, vandaag wordt bij een uitvaart steeds vaker het leven gevierd. De manier waarop de overledene geleefd heeft, is daarbij het uitgangspunt. Wat vond de overledene belangrijk en wat waren de dingen waar hij/zij van hield? De mogelijkheid om het lichaam ‘terug te geven’ aan de natuur spreekt mensen in toenemende mate aan.
Meer lezen

Een verhuld ouderenprobleem

Ouderen en problemen zijn volop benoembaar en aan veel van deze problemen wordt de nodige aandacht besteed al is het vaak onvoldoende. De positie van de oudere is de laatste jaren sterk veranderd door een sterk veranderde visie betreffende de omgang met ouderen.  In een ver achter ons liggend verleden werden mensen die niet meer in staat waren hun eigen bestaan te lijden, opgevangen door hun kinderen en tot aan de dood toe verzorgt. De laatste jaren klinkt terecht de roep naar een omgang met ouderen die langer zelfstandig hun eigen bestaan op orde moeten houden en ook tot veel later moeten blijven door werken.
Meer lezen

Knutselwerkjes vind je op...

Wil je knutselen? Zoek je een knutselidee? Dan vind je vast iets op deze website! Veel knutselideeën die je kunt knutselen met allerlei simpele materialen. Je kan kaarten maken, kleuren, vouwen, knippen en plakken en je kan in verschillende rubrieken zoeken. De knutselideeën zijn voor peuters, kleuters en grotere kinderen geschikt, maar ook volwassenen zullen […]
Meer lezen

Wad!Zorg | Terschelling zorgt voor u

Wad!Zorg levert professionele zorg op Terschelling, door een vast en vertrouwd team. Met 4 zorgverleners is het de kleinste thuiszorgorganisatie van Terschelling en dit heeft verschillende voordelen voor onze cliënten: Hetzelfde vertrouwde gezicht, Korte lijntjes tussen de zorgverleners, zodat u niet telkens uw verhaal hoeft te doen, De zorg gebeurd op dezelfde manier wat ten goede komt aan uw welbevinden en herstel. Een relatief klein cliëntenbestand, waardoor u dat beetje extra zorg en aandacht kunt krijgen. De doelgroep van Wad!Zorg is breed, zo kan iedereen bij ons terecht voor verzorging, verpleging en begeleiding. Wij werken nauw samen met andere disciplines, zoals de huisarts/ het ziekenhuis en fysiotherapie. Hierdoor leveren wij zorg van hoogwaardige kwaliteit aan iedereen die dat nodig heeft en door ons kleine team blijven zorgafspraken duidelijk inzicht.
Meer lezen
“Uit de oude doos” is een vaste rubriek op de provincie pagina. Uw eigen oude foto op deze pagina? dat kan! Mail uw foto naar redactie@ouderenbelangen.nl. De redactie zal contact met u opnemen over de geschiktheid van de foto en wanneer deze geplaatst zal worden. Ook is het mogelijk om tekst en uitleg te geven over de foto.

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl