Logo Ouderenbelangen
Wij komen op voor de belangen van ouderen en willen u graag van dienst zijn via Ouderenbelangen.nl. Wij bieden informatie op zowel landelijk, provinciaal en lokaal niveau. Wat is voor ouderen van belang? Dat houdt ons bezig! Zaken als; Zorg&Welzijn, Gezondheid, Veiligheid, Financiën, Wonen of gewoon een bezoekje aan de huisarts.

Welkom op de provinciepagina van Gelderland

Zicht op geld - Ontzorgen bij opname

Als je partner of ouder naar een verpleeghuis gaat, is dat een stressvolle en emotionele periode. Het betekent afscheid nemen en loslaten. Tegelijkertijd moet je belangrijke keuzes maken, ook op financieel gebied. Dit kan overweldigend zijn, want er zijn ontzettend veel regels en instanties waar je rekening mee moet houden. Zicht op Geld biedt financieel advies en regelt het papierwerk. Dat geeft rust in roerige tijden. Speciaal voor senioren waarbij één partner wordt opgenomen in een zorginstelling en de andere partner thuis blijft wonen, hebben we de dienst Financieel Ontzorgd. Blijft er na opname géén partner thuis wonen en blijft de eigen woning leeg achter, dan bieden we de dienst Vermogensadvies. Lees in dit artikel meer over onze diensten.
Meer lezen

Hoeveel mag ik als ouder mijn kind belastingvrij schenken?

Er zijn zoveel regels in Nederland. Hoe zit het nou eigenlijk, wat mag wel en wat mag niet? Om uw kind, die het misschien goed kan gebruiken en u die wat kan missen, iets te schenken is natuurlijk geweldig. Daarom hebben wij voor u de (spel)regels even op een rijtje gezet.
Meer lezen

Slechte doorstroming op de woningmarkt

De Gelderlandse woningmarkt kent een slechte doorstroming. Ouderen blijven vaak lang, lees te lang, wonen in een te groot huis. ”Volgens de gemeenten lijken veel ouderen gevangen te zitten in het huis dat zij met hun gezin bewoonden.” ( Dit blijkt uit onderzoek van RTV Oost en de NOS ).
Meer lezen

Lancering Stormvrij

Stormvrij richt zich op het ondersteunen en begeleiden van (jong)volwassenen in de samenleving. Stormvrij staat voor en ondersteunt in inclusie. Ruime ervaring in de hulpverlening. Expertise met deze specifieke doelgroep. No-nonsense, resultaatgericht, korte lijnen en laagdrempelig. Dit zijn een aantal typeringen van Stormvrij die bestaat uit Esther Buurman, Marga Leuwol en Viola Tentua. Alle drie de dames hebben ruime kennis en ervaring in het opzetten van projecten, zijn innoverend, ondernemend en uitvoerend. ‘Wij geloven in het geven, het ontvangen en doorgeven’. Inclusie en terima kasih zijn verweven bij Stormvrij. Voor Stormvrij betekent terima kasih een oerkracht.
Meer lezen

Netwerk Eenzaamheid Zutphen

De stuurgroep van het Netwerk Eenzaamheid Zutphen (NEZ) zet zich in tegen eenzaamheid. Zij hebben verschillende doelen opgesteld. Zo maken zij duidelijk welke prioriteiten NEZ stelt in 2020-2021 en welke uitdagingen zij voor zich zien. Betrokken stakeholders kunnen ervoor kiezen zich aan te sluiten of steun te verlenen.
Meer lezen

Heffingskortingen voor AOW-gerechtigden

Bereikt u in het kalenderjaar de AOW-leeftijd? Dan krijgt u de ouderenkorting en misschien ook de alleenstaandeouderenkorting. Ouderenkorting U krijgt de ouderenkorting als u uiterlijk op 31 december van het kalenderjaar de AOW-leeftijd hebt.
Meer lezen

Willem's tips tegen eenzaamheid onder ouderen

De redactie van Ouderenbelangen.nl ontvangt zeer regelmatig artikelen van bedrijven, organisaties en particulieren over uiteenlopende onderwerpen. Dhr. Willem Duurzaam heeft het verzoek ingediend om zijn tips op te nemen over eenzaamheid bij ouderen.
Meer lezen

Compas bewindvoering & mentorschap

Bij het nemen van de juiste beslissingen over gezondheid en financiën komen veel vragen voorbij. Wat is het beste? En hoe pak ik dat aan?
Meer lezen

Natuurlijk Herdenken

De vrije natuur als bewuste keuze voor het verstrooien van as Over de dood, rouwen en herdenken wordt tegenwoordig anders gedacht. De invulling van een uitvaart is heel persoonlijk. Stond eerst vooral het afscheid van de overledene centraal, vandaag wordt bij een uitvaart steeds vaker het leven gevierd. De manier waarop de overledene geleefd heeft, is daarbij het uitgangspunt. Wat vond de overledene belangrijk en wat waren de dingen waar hij/zij van hield? De mogelijkheid om het lichaam ‘terug te geven’ aan de natuur spreekt mensen in toenemende mate aan.
Meer lezen
“Uit de oude doos” is een vaste rubriek op de provincie pagina. Uw eigen oude foto op deze pagina? dat kan! Mail uw foto naar redactie@ouderenbelangen.nl. De redactie zal contact met u opnemen over de geschiktheid van de foto en wanneer deze geplaatst zal worden. Ook is het mogelijk om tekst en uitleg te geven over de foto.

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl