Logo Ouderenbelangen
Wij komen op voor de belangen van ouderen en willen u graag van dienst zijn via Ouderenbelangen.nl. Wij bieden informatie op zowel landelijk, provinciaal en lokaal niveau. Wat is voor ouderen van belang? Dat houdt ons bezig! Zaken als; Zorg&Welzijn, Gezondheid, Veiligheid, Financiën, Wonen of gewoon een bezoekje aan de huisarts.

Welkom op de gezondheidpagina

Depressie-klachten bij ouderen vaak gemist

1 op de 5 ouderen heeft last van depressie-klachten. Deze klachten worden veelal helaas te vaak ontdekt. Een depressie bij ouderen is niet alleen naar voor de persoon zelf maar ook voor de naaste omgeving. Hierdoor ontstaat ook grote druk op de zorg.
Meer lezen

Nieuwe tool helpt gezondheidsexperts om ideale klanten te vinden.

Gezondeten.nl lanceert een matching tool die de behoeftes van mensen met een zorgvraag matcht met het aanbod van gezondheidsexperts. Gezondeten.nl, een wetenschappelijk platform met betrouwbare informatie over voeding en gezondheid, lanceert een matching tool die mensen met een zorgvraag matcht met het aanbod van diëtisten, voedingsdeskundigen, gewichtsconsulenten en leefstijlcoaches. Het platform, dat jaarlijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers trekt, is een initiatief van een groep gepassioneerde vrijwilligers waaronder diëtisten, voedingsdeskundigen en gezondheidswetenschappers. Het is hun missie om Nederland gezonder te maken. Daarom hebben zij een gratis tool ontwikkeld die mensen ondersteunt bij het vinden van de juiste begeleiding bij het behalen van gezondheidsdoelen.
Meer lezen

Vitamine D bij ouderen

Vitamine D is cruciaal voor het behoud van sterke botten en spieren. De belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht. Ook kan vitamine D met de voeding worden opgenomen. Ongeveer de helft van de (oudere) Nederlanders heeft een te lage vitamine D-spiegel. Voor álle ouderen boven de 70 jaar geldt daarom het advies om dagelijks een supplement van 20 microgram vitamine D in te nemen. Vrouwen zouden vanaf hun 50e jaar ook al extra vitamine D moeten innemen, 10 microgram per dag. Maar slechts 20 - 25% van de doelgroep houdt zich aan het suppletieadvies.
Meer lezen

Bewegen voor ouderen

Door bewegen krijgt u een betere conditie en voelt u zich lichamelijk en geestelijk fit. Ook op oudere leeftijd. Daarnaast helpt bewegen om langer zelfstandig te kunnen blijven leven. En het verkleint de kans dat u valt.
Meer lezen

Veranderingen zorg en gezondheid 2022

Bekijk de veranderingen op het gebied van zorg en gezondheid in 2022. Nog niet alle wijzigingen zijn bekend. Veranderingen basispakket zorgverzekering 2022 Vanaf 1 januari 2022 wordt het basispakket uitgebreid met: Vergoeding van verblijf in de buurt van het expertziekenhuis bij CAR-T-celtherapie. Dit geldt voor patiënten die verder dan 1 uur wonen van een ziekenhuis dat deze behandeling aanbiedt; Declareren van elektriciteitskosten bij ademhalingsondersteuning. De hoogte van het eigen risico blijft € 385.
Meer lezen

Boostervaccinatie

De boostervaccinatie is een extra prik die helpt om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. U kunt de extra prik 3 maanden na uw laatste vaccinatie of coronabesmetting krijgen.
Meer lezen

Muziekboek voor mensen met dementie

Over deze activiteit Wij willen mensen met dementie weer laten genieten. Mensen met dementie leven weer op van muziek. Het is een prachtige manier om naasten dichter bij de persoon met dementie te brengen. Dit willen we doen door een muziekboek met herkenbare muziek en plaatjes zoals handelingen van vroeger, natuur en dieren te maken. Het mooiste aan het muziekboek is dat de mensen met dementie het zelf kunnen gebruiken. Wij hebben jullie hulp hard nodig om het boek werkelijkheid te maken! Met de donaties willen we de productie van het muziekboek op gang zetten. Hiermee kunnen we ons doel realiseren en mensen met dementie weer een moment van geluk bieden! Alle bijdrages zijn welkom en helpen ons vooruit. Ons doel is om in mei te beginnen met produceren, dit is dan ook onze termijn.
Meer lezen

FIETSHELM GEEN OVERBODIGE LUXE

Amersfoort, 15 april 2021 – Het dragen van een fietshelm is in Nederland niet verplicht. Dat hoeft ook niet, wat betreft Veilig Verkeer Nederland. Het vrijwillig dragen van een fietshelm op een e-bike is zeker aan te bevelen. De publicatie van het CBS gisteren laat zien dat er in 2020 tijdens de lockdown relatief gezien meer verkeersdoden te betreuren zijn. Zo vielen er 229 fietsdoden, waarvan een derde op een e-bike (74). Het betreft relatief vaak 60 plussers. We hebben te maken met de grootste stijging onder fietsdoden in een kwart eeuw, waarbij het aantal van 195 autododen in 2020 ruim is ingehaald. Veilig Verkeer Nederland start daarom volgende week de campagne ‘Een ervaren rijder, kan risico’s mijden’.
Meer lezen

Thuisblijven of bellen naar de huisarts?

Heb je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius?
Meer lezen

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl