Logo Ouderenbelangen
Wij komen op voor de belangen van ouderen en willen u graag van dienst zijn via Ouderenbelangen.nl. Wij bieden informatie op zowel landelijk, provinciaal en lokaal niveau. Wat is voor ouderen van belang? Dat houdt ons bezig! Zaken als; Zorg&Welzijn, Gezondheid, Veiligheid, Financiën, Wonen of gewoon een bezoekje aan de huisarts.

Welkom op de provinciepagina van Groningen

Gasveld Groningen definitief dicht.

De Eerste kamer heeft ingestemd met een wet die de sluiting regelt. Groot nieuws, goed nieuws, provinciaal nieuws, landelijk nieuws en zelfs wereldnieuws. Even leek het er op dat de behandeling van de wet zou worden uitgesteld en dat leidde tot boze reactie van de Groningers en staatsecretaris Vijlbrief!
Meer lezen

Cursusaanbod Groninger Instituut Midden- en Oost-Europose Studies voorjaar 2024

In het voorjaar van 2024 bieden we opnieuw een gevarieerd cursusaanbod. In het voorjaar zijn er geschiedeniscursussen over Georgië, de Poetin Jaren, de Russisch-Oekraïense oorlog en de Eerste Wereldoorlog. Deze cursussen brengen we u op drie locaties: Groningen, Leeuwarden en Assen.
Meer lezen

Onvergetelijke Ontmoetingen in de Wijert

Wilt u er even gezellig uit, mensen uit de buurt ontmoeten, ervaringen delen en samen dingen doen?
Meer lezen

Zingen met live band; muzikale workshopdag voor 60+veel muziek en gezellig samenzijn op zaterdag 5 november

Voor het eerste kunnen muziekliefhebbers tijdens een eendaagse workshop bij VRIJDAG de basisbeginselen leren van zang. Speciaal voor 60-plussers is er een programma samengesteld waarbij zangles met live band wordt gecombineerd met een gezellig samenzijn tijdens een lunch en borrel. De workshopdag is op zaterdag 5 november van 11.00 tot16.30 uur bij VRIJDAG Muziek (Sint Jansstraat 7).
Meer lezen

Aardbeving bij Wirdum met magnitude 3,1

In de nacht van 7 op 8 oktober heeft om 04.17 uur een aardbeving in Groningen plaatsgevonden. Het epicentrum van de beving bevond zich bij Wirdum in de gemeente Eemsdelta. De aardbeving had een kracht van 3,1 op de schaal van Richter, bevestigt het KNMI. Het is de zwaarste beving in Groningen sinds november 2021. Toen vond er in Garrelsweer een beving met een kracht van 3,2 op de schaal van Richter plaats. De aardbeving van vannacht is volgens het KNMI de op vijf na zwaarste beving ooit in Groningen gemeten en werd in de wijde omgeving gevoeld.
Meer lezen

Toenemende machteloosheid in aardbevingsgebied Groningen

Het afwikkelen van langdurige aardbevingsschade in Groningen gaat bij honderden mensen zo moeizaam dat ze er moedeloos van worden. Er zijn zelfs gedupeerden die de provincie daarom verlaten, na acht jaar strijd over de schade.
Meer lezen

Wat is het Maatschappelijk Activiteiten Centrum?

Het MAC biedt diensten en activiteiten op maatschappelijk gebied in alle dorpen van de (voormalig) gemeente Menterwolde. U kunt er terecht voor hulp, advies en ondersteuning, het doen van vrijwilligerswerk of het aanvragen van vrijwillige hulp en diverse andere activiteiten. Het MAC is een samenwerking van de De Gemeente, de Vrijwilligerscentrale en Stichting Kwartier Zorg en Welzijn. Het MAC biedt ook ondersteuning bij het opzetten van niéuwe activiteiten en ondersteuning bij maatschappelijke activering.
Meer lezen

In wat voor wijk kunt u fijn oud worden?

Het programma ‘Langer Thuis’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport streeft ernaar dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. De actiepunten van het programma zijn zorg aan huis, mantelzorg en vrijwilligers, en het voorzien van geschikte woningen. Maar wat is de invloed van de wijk op uw welzijn?
Meer lezen

Langer mentaal fit blijven door iets nieuws te leren? Cursisten gezocht (65-85  jaar) voor een gratis online cursus

Gezond ouder worden kan op veel manieren. Maar kan iets nieuws leren daar ook bij helpen? Ons onderzoeksteam van de Rijksuniversiteit Groningen denkt van wel! Wij onderzoeken of  denkvermogen en stemming verbeteren bij het leren van iets nieuws. We vergelijken drie dingen: gitaar leren spelen, Engels leren of een lezingenreeks volgen. En we zijn op zoek naar senioren die mee willen doen!
Meer lezen
“Uit de oude doos” is een vaste rubriek op de provincie pagina. Uw eigen oude foto op deze pagina? dat kan! Mail uw foto naar redactie@ouderenbelangen.nl. De redactie zal contact met u opnemen over de geschiktheid van de foto en wanneer deze geplaatst zal worden. Ook is het mogelijk om tekst en uitleg te geven over de foto.

stond op de plaats waar thans de Universiteitsbibliotheek staat aan het Academieplein en deze kerk was een parochiekerk van katholiek Groningen.

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl