Logo Ouderenbelangen

Hoe kan ik de brandveiligheid van mijn woning vergroten?

Plaatsen van rookmelders

De rookmelder kunt u het beste plaatsen op het plafond van de hal waar de kamers op uitkomen. Houd er rekening mee dat de melder op een afstand van ten minste 50 centimeter van de muur moet worden geplaatst. Hang ook geen rookmelder in de buurt van ventilatieopeningen of radiatoren. Meestal is 1 rookmelder per etage genoeg. Bij het monteren van meerdere rookmelders is het verstandig gebruik te maken van gekoppelde rookmelders. Vergeet niet om de rookmelder regelmatig te testen.

Brandblusser of blusdeken

Soms kunt u een beginnende brand in uw woning zelf blussen met een brandblusser of blusdeken. Doe dit alleen als u nog zonder gevaar kunt wegkomen en er nog niet veel rook is.

Vluchtroute bij brand

Het is belangrijk om een vluchtroute te hebben als er brand uitbreekt in uw woning. Op de website van de brandweer vindt u tips voor een vluchtplan bij brand.

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl