Logo Ouderenbelangen

Huisartsencentrum Dokkum: casemanagement voor betere zorg en begeleiding aan ouderen

Huisartsencentrum Dokkum: casemanagement voor betere zorg en begeleiding aan ouderen

Het huisartsencentrum Dokkum werkt sinds een aantal jaar aan een succesvol model voor de zorg en begeleiding van kwetsbare ouderen. De praktijk brengt door middel van screening systematisch de kwetsbare ouderen in kaart. Een casemanager (POH) signaleert, monitort, coacht en coördineert de zorg. De casemanager werkt nauw samen met de geriatrische verpleegkundige en de specialist ouderengeneeskunde op de ouderenpoli en met alle andere zorg- en hulpverleners. Het doel van casemanagement voor kwetsbare ouderen is om de thuissituatie van kwetsbare ouderen te versterken en verlies van autonomie te voorkomen. De deelnemers aan het netwerk zijn: de huisarts en de POH, een geriatrisch verpleegkundige, specialist ouderengeneeskunde, TinZ, verpleeghuizen/verzorgingshuizen, thuiszorg welzijnsorganisaties en WMO-medewerkers van de gemeente.

Rol ROS Friesland

ROS Friesland deelt kennis en inspiratie uit de regio van aansprekende projecten die bijdragen aan samenhangende zorg in ROS Friesland.

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl