Over de subsidie

De regeling komt voort uit bestuurlijke afspraken tussen Rijk en regio over de versterkingsopgave. De subsidieregeling is bedoeld voor Groningers die in bepaalde postcodegebieden in het aardbevingsgebied wonen maar geen onderdeel zijn van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen.

Omdat het voor hen lange tijd onduidelijk is geweest of zij zouden worden opgenomen in het versterkingsprogramma, hebben zij vaak weinig tot geen onderhoud aan de woningen gepleegd. De subsidie van het Rijk is bedoeld als kwaliteitsimpuls. Bij het aanvragen van de subsidie moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan, zoals het indienen van een prijsoverzicht van voorgenomen maatregelen.

Het is nog niet bekend wanneer ook deze groep hun aanvraag kan indienen. Staatssecretaris Vijlbrief wil zich ervoor inspannen dat dit zo spoedig mogelijk maar ook zorgvuldig gebeurt. De ervaringen van afgelopen maandag moeten hierbij uiteraard worden betrokken.

Reactie SNN

“Wij zijn ontzettend blij met dit besluit. Zoals eerder aangegeven gunnen we iedereen het geld. Dit besluit maakt dat mogelijk! Het ministerie en de politiek hebben goed naar alle signalen van de afgelopen dagen geluisterd. Dit is geweldig nieuws voor iedereen die gebruik kan maken van deze subsidie”, aldus Marjan Dol, directeur SNN.

Hoe nu verder?

Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe de aanvraagprocedure vorm zal worden gegeven. Ook is niet duidelijk of dit via ons zal verlopen, of wanneer er een nieuwe aanvraagronde zal worden gestart. Zodra hier meer informatie over bekend is, zullen we dit via onze website en/of socialmediakanalen communiceren.

 

Bron: SNN