Logo Ouderenbelangen

Mantelzorg bij dementie

Mantelzorg bij dementie

Hoe zorg lichter kan worden

In Nederland zijn 4,4 miljoen mantelzorgers, hiervan zijn ongeveer 300.000 mensen die dagelijks zorg dragen voor een dierbare met dementie. De meeste mantelzorgers zijn naaste familieleden die thuis zorg verlenen. Zulke mantelzorg vormt vaak een zware emotionele en fysieke belasting, hoe bevredigend het ook is om te kunnen zorgen voor je naaste. De duur speelt daarbij een belangrijke rol: mantelzorg voor iemand met dementie duurt vaak jaren.

Een warm thuis
Vaak komt het onvermijdelijke moment dat iemand met dementie niet meer veilig thuis kan wonen. De zorgvilla’s van Stepping Stones Home & Care bieden dan een warm nieuw thuis. Een veilige en huiselijke omgeving, waar dagritme en activiteiten worden afgestemd op de persoonlijke behoeftes van de bewoners. Doordat Stepping Stones iedere bewoners écht leert kennen, kunnen ze bieden wat iemand nodig heeft om zich daadwerkelijk thuis te voelen. Wat vindt iemand belangrijk? Hoe wil een bewoner zijn dag indelen? Welke activiteiten kan en wil iemand ondernemen? Uiteraard zijn familie en vrienden altijd welkom, net zoals vroeger thuis.

Samen een huishouden runnen
Iedere bewoner van een zorgvilla van Stepping Stones heeft een eigen appartement. Bij een aantal locaties is het ook voor echtparen mogelijk intrek te nemen in de zorgvilla. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van fijne gezamenlijke ruimtes, zoals een woonkamer, keuken, tuin of patio. Kleinschalig wonen in een huiselijke sfeer, gecreëerd mede door het samen beleven van de dag. Wanneer iemand het fijn vindt om mee te helpen koken, dan kan dat. Evenals het samen vouwen van de was of het halen van boodschappen op de plaatselijke markt. Samen het huishouden runnen, waarin ieder zich gewaardeerd en op zijn plek voelt.

Zorg loslaten
Voor mantelzorgers is het vaak een opluchting als er een nieuw thuis is gevonden voor hun dierbare. Maar het kan ook moeilijk zijn om de zorg los te laten. Er is vaak sprake van rouw en verdriet. Ook bij dit proces ondersteunt Stepping Stones Home & Care u. Ervaren en professionele medewerkers geven u waar nodig advies en begeleiding, luisteren écht naar uw verhaal en bieden steun.

Weer ruimte voor plezier
En dan gebeurt er iets bijzonders: er komt weer ruimte. Ruimte voor een kop koffie, om mee te doen aan activiteiten, voor plezier. Om fijne herinneringen te maken en om te genieten. Van uitstapjes en activiteiten, maar ook van kleine dagelijkse dingen. Ruimte voor de persoon met dementie om volledig zichzelf te kunnen zijn.

Zorgvilla’s
Stepping Stones Home & Care heeft momenteel 12 prachtige zorgvilla’s door heel Nederland. Zij bieden een sfeervol en warm thuis aan ouderen met dementie, met 24-uurs zorg op maat. Welzijn, aandacht en zorg worden hier afgestemd op persoonlijke wensen en gewoontes.

Ervaar het zelf
U bent van harte welkom om één van de zorgvilla’s te bekijken, voor een kop koffie, of maak een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding! Neem contact op via 088 - 11 32 000, of info@steppingstones.nl. Meer informatie vindt u op www.steppingstones.nl

 

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl