Logo Ouderenbelangen

MeerZoo/Reemzorg, van dierenpark naar Zorgdierenpark

MeerZoo/Reemzorg, van dierenpark naar Zorgdierenpark

Wat ooit voor Jan van het Meer begon als een hobby, namelijk het houden en verzorgen van dieren, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een heus dierenpark. Al sinds 2009 was het park af en toe te bezoeken, maar Dierenpark MeerZoo opende in Marknesse in 2011 officieel haar deuren voor het publiek. Sindsdien kan men hier genieten van allerlei diersoorten zoals de wasberen, stinkdieren, neusberen, maar ook paarden, ezels, geiten en Jan zijn favoriet de slangen.

Sindsdien is het dierenpark continu blijven ontwikkelen, het aantal diersoorten werd uitgebreid, de verblijven werden groter, mooier en duurzamer, maar de grootse ontwikkeling is misschien wel de opening van zorgboerderij Reemzorg geweest. In 2009 kwamen de eerste deelnemers al om mee te draaien op dit mooie dierenpark en in de jaren daarna is de zorgboerderij blijven groeien. Er kwamen niet alleen meer deelnemers, maar ook meer mogelijkheden voor de deelnemers. Tegenwoordig biedt Reemzorg dagbesteding, maar ook logeeropvang door de weeks en in het weekend, Respijt zorg, crisisopvang en de mogelijkheid tot begeleid wonen. Verder zijn er ook werkervaringsplaatsen en vrijwilligersplaatsen. Dit alles voor een hele brede doelgroep namelijk iedereen tussen de 6 en 100 jaar met een zorgvraag omtrent bijvoorbeeld, hechtingsproblematiek, autisme, dementie, ter ontlasting van de mantelzorgers of voor het weer oppakken van een dagelijks ritme.

De deelnemers van de zorgboerderij en de medewerkers van MeerZoo en Reemzorg zetten zich allemaal in om het dierenpark te laten draaien zodat de bezoekers van het park hier op hun beurt weer van kunnen genieten. Iedereen helpt mee met het voeren en verzorgen van de dieren, het schoonhouden en onderhouden van de verblijven, het schoonhouden en onderhouden van de ruimtes van het park, het bijhouden van de groenvoorzieningen, administratieve werkzaamheden en voor de kinderen zijn er veel creatieve werkzaamheden. Iedereen doet dit op zijn of haar eigen niveau, zo helpt de een fanatiek mee met alle werkzaamheden en is voor de ander de beleving al voldoende om met een fijn gevoel weer naar huis te gaan aan het eind van de dag.
op deze manier kan iedereen bijdragen op een manier die hij of zij leuk vind en die ook passend is. Zo probeert Reemzorg iedereen een leuke en nuttige dag te laten beleven.

Een van de belangrijkste ontwikkeling van de afgelopen tijd is de vergunning voor invasieve diersoorten die Stichting vrienden van MeerZoo als eerste en enige in Nederland heeft mogen ontvangen. Hierdoor kan het dierenpark verder met een van haar belangrijke taken, namelijk het opvangen van dieren en ze een blijvend thuis bieden. Door deze nieuwe vergunning mogen er een aantal invasieve exoten opgevangen worden, dit was sinds de nieuwe regelgeving niet meer toegestaan. Deze invasieve diersoorten zijn onder andere, neusberen, wasberen, wasbeerhonden, deze worden nu al opgevangen door stichting Vrienden van MeerZoo. Momenteel wordt er gekeken of dit uitgebreid zal gaan worden met bijvoorbeeld, rood- en geelwangschildpadden, ibissen en wellicht meerdere diersoorten.

Kortom aan visie en toekomstplannen bij MeerZoo/Reemzorg geen gebrek! Bent u benieuwd geworden naar de dieren, dan bent u tijdens de openingstijden van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Of wilt u wellicht gebruik maken van de mogelijkheden van de zorgboerderij, dan kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens.

Voor meer informatie over het dierenpark kunt u www.meerzoo.nl raadplegen.
Voor meer informatie over de zorgboerderij kunt u www.reemzorg.nl raadplegen.
U kunt uiteraard ook altijd contact opnemen via onderstaand telefoonnummer of emailadres.

Dierenpark MeerZoo
Zorgboerderij Reemzorg
Steenwijkerweg 15
8316 RG, Marknesse
0527204495

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl