Logo Ouderenbelangen

Moofie: de beweegstok waar muziek in zit!

Moofie: de beweegstok waar muziek in zit!

Hallo, ik ben Moofie’. Zo begroet deze pratende beweegstok je als je ‘m aanzet. Dit innovatieve, handzame beweegproduct is speciaal ontwikkeld voor mensen die (te) weinig of moeilijk bewegen, graag méér willen bewegen, of die actief moeten revalideren. De Moofie staat vol met leuke, uitdagende beweegopdrachten die je alléén of samen kunt uitvoeren. Hij spreekt de beweegopdrachten op een begrijpelijke manier stap voor stap uit. De Moofie reageert op aanraking en beweging, en stimuleert d.v.m. lichtjes, geluidjes en bekende muziek om te gaan en te blijven bewegen. Bewegen was nog nooit zo leuk en simpel als met de Moofie!

Naast oefenprogramma’s staan er in de Moofie ook een aantal spellen en luisterboeken. En gebruik je ‘m even niet? Dan zet je de Moofie gewoon terug in de houder en kun je ‘m eventueel aanzetten als lamp. Een multi-functioneel product dus!

Herinneringsfunctie

Maar de Moofie is méér dan alleen een beweegproduct. Hij helpt je, als je wilt, ook herinneren aan het innemen van je medicijnen. Of aan je afspraak met de dokter. Zomaar een aantal zaken waar je soms best wat hulp bij kunt gebruiken.

Moofie in zorgorganisaties en revalidatiecentra

Ouderen met PG- en/of somatische problematiek, mensen met een verstandelijke, een meervoudige of een beweegbeperking, en mensen die langdurig in het ziekenhuis moeten verblijven, bewegen over het algemeen weinig. Door ouderdom, ziekten of bepaalde aandoeningen is bewegen pijnlijk of gaat het gewoonweg moeizaam. Stimuleren van bewegen voorkomt verdere fysieke en cognitieve achteruitgang en zorgt voor snellere revalidatie. Maar het zorgpersoneel heeft niet veel tijd om samen met cliënten te bewegen. En als ze wel tijd hebben, is het vaak best lastig zelf wat leuks te verzinnen…..

Met de Moofie wordt bewegen weer FUN! Hij zegt wat je moet doen, dus dat hoef je zelf niet meer te verzinnen. Dit aantrekkelijke beweegproduct is zeer breed toepasbaar en simpel in gebruik. Cliënten kunnen ‘m zittend, staand of zelfs liggend gebruiken. Daarnaast neemt u ‘m eenvoudig mee naar een andere kamer of afdeling. Moofie heeft 6 beweegprogramma’s, die uit een aantal oefeningen bestaan. Deze programma’s kunnen op elk moment door u gewijzigd worden. Zo wordt bewegen nooit saai! U zet er oefenprogramma’s op voor gebruik in groepsverband, bv. voor gebruik in gezamenlijke huiskamers of voor bij de dagbesteding. Of juist individuele  maatwerkoefenprogramma’s voor therapeutische doeleinden.

Tegelijkertijd haalt u met de Moofie een zinvolle vrijetijdsbesteding in huis voor familie of vrienden tijdens bezoekmomenten. Geweldig toch dat zij Moofie gewoon even mee kunnen nemen om samen met hun dierbare te gaan bewegen?

Meer weten?

De ontwikkeling van Moofie is mede mogelijk gemaakt door subsidies vanuit het FNO en de Provincie Overijssel. Daarnaast was Moofie één van de winnaars van de SBIR-competitie in 2017. Via deze competitie daagt de overheid startende en gevestigde bedrijven uit om een maatschappelijk probleem te helpen oplossen.

Het FondsNutsOhra subsidieert voor thuiswonende ouderen vanuit het programma ‘Meer veerkracht, langer thuis’ een deel van de aanschafkosten van Moofie. Wilt u meer informatie? Bel 038-4290202 of mail naar info@moofie.nl. Ook vindt u meer informatie op www.moofie.nl. Moofie is onderdeel van Fittebedrijven.nl en De Fitnesstuin.

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl