Logo Ouderenbelangen
Wij komen op voor de belangen van ouderen en willen u graag van dienst zijn via Ouderenbelangen.nl. Wij bieden informatie op zowel landelijk, provinciaal en lokaal niveau. Wat is voor ouderen van belang? Dat houdt ons bezig! Zaken als; Zorg&Welzijn, Gezondheid, Veiligheid, Financiën, Wonen of gewoon een bezoekje aan de huisarts.

Welkom op de provinciepagina van Noord-Holland

Welkom bij ActiVite

Over ActiVite Op een prettige manier oud worden, daar gaan we voor bij ActiVite. We streven ernaar mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Daarom zoeken we altijd naar mogelijkheden waarbij de cliënt de regie, waar dat kan, zelf in handen houdt. Zijn of haar wensen zijn leidend. Daarbij zetten we in op preventie en maken we gebruik van de kracht van de cliënt, mantelzorgers en de buurtbewoners. Ons aanbod is altijd maatwerk: we integreren zorg, steun en het sociale domein tot een passend geheel voor iedere cliënt. Onze medewerkers zijn professioneel en vakbekwaam. Zo helpen zij onze cliënten grip op het leven te krijgen en te houden.
Meer lezen

De Lokale Cliëntenraad Extramuraal van Activite zoekt leden

ActiVite is een actieve en betrokken zorgorganisatie die professionele verzorging, verpleging en hulp bij het huishouden aanbiedt, zowel bij mensen thuis als in onze verpleeghuizen. Het complete aanbod aan diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg vindt u op www.activite.nl. Hier vindt u ook informatie over de Centrale Cliëntenraad (CCR). Naast de Centrale Cliëntenraad heeft ActiVite ook Lokale Cliëntenraden. Elk verpleeghuis van ActiVite heeft haar eigen Raad. Zo ook wordt sinds kort de thuiszorg (extramurale zorg- en dienstverlening) vertegenwoordigd door een Lokale Cliëntenraad (LCR). Voor de nieuwe LCR Extramuraal zoekt ActiVite daarom een aantal enthousiaste leden. 
Meer lezen

Aanpak Eenzaamheid Amsterdam

Aanpak Eenzaamheid Amsterdam Eenzaamheid is een groeiend probleem in de stad. Circa 80.000 Amsterdammers voelen zich ernstig eenzaam. Dat is één op de acht volwassenen. Nog eens 220.000 Amsterdammers voelen zich matig eenzaam. Met de Aanpak Eenzaamheid Amsterdam gaan aandeelhouders in het Amsterdams Netwerk Eenzaamheid aan de slag om eenzaamheid te verminderen, en hierin effectiever […]
Meer lezen

Heffingskortingen voor AOW-gerechtigden

Bereikt u in het kalenderjaar de AOW-leeftijd? Dan krijgt u de ouderenkorting en misschien ook de alleenstaandeouderenkorting. Ouderenkorting U krijgt de ouderenkorting als u uiterlijk op 31 december van het kalenderjaar de AOW-leeftijd hebt.
Meer lezen

Annatommie MC Amstelveen

Ervaart u al lange tijd bewegingsklachten aan de heup of knie? De klachten kunnen het gevolg zijn van een versleten gewricht (artrose).
Meer lezen

Tijden veranderen. Het aandeel van ouderen in de bevolking stijgt, de gemiddelde levensverwachting gaat omhoog. Ook maatschappelijk zijn er veranderingen. Er wordt naar gestreefd om de oudere generatie zo lang mogelijk thuis en zelfstandig te laten blijven wonen. Dit is uiteraard een heel mooi streven, maar helaas voor een groot aantal ouderen niet mogelijk zonder hulp of extra ondersteuning. Zij die minder mobiel zijn en/of geen familie, vrienden of kennissen in de buurt hebben wonen, lopen het risico te verzanden in de wet- en regelgeving, zaken niet meer of lastig te begrijpen, niet meer mee te kunnen komen met de snelle digitalisering of zelfs te vereenzamen omdat ze soms de deur helemaal niet meer uit komen. Voor familie, vrienden en/of kennissen is het bovendien niet altijd haalbaar om de nodige en gewenste tijd en aandacht aan ouderen te besteden. In combinatie met hun eigen drukke bestaan en eventuele werk- en gezinsleven krijgen mantelzorgers het steeds zwaarder.
Meer lezen

Aanbevolen praktijken door Stichting Ouderenbelangen

Praktijk Duin: Medisch pedicure, podologe, sportschoenspecialist. BodyCare Michel: Medisch pedicure, Shiatsu masseur, meditatie trainer Onze Praktijk is gelegen in Alkmaar aan het Geert Grote plein 22 in Alkmaar. Als medisch pedicure behandelen wij alle risico voeten, hieronder vallen o.a. mensen met reuma, diabetes en oudere voeten. Praktijk Duin is van 1997 tot 2009 in Bergen gevestigd geweest. In februari 2014 betrok de praktijk het pand aan de Geert Groteplein, en september 2017 kwam BodyCare Michel erbij. Wij zijn dus beide zelfstandige in een gezamenlijk pand. Wij zijn beide lid van ProVoet (vakorganisatie voor pedicures) en werken volgens de HAM-code (branchenormen t.a.v. hygiëne, arbo en milieu)
Meer lezen

Natuurlijk Herdenken

De vrije natuur als bewuste keuze voor het verstrooien van as Over de dood, rouwen en herdenken wordt tegenwoordig anders gedacht. De invulling van een uitvaart is heel persoonlijk. Stond eerst vooral het afscheid van de overledene centraal, vandaag wordt bij een uitvaart steeds vaker het leven gevierd. De manier waarop de overledene geleefd heeft, is daarbij het uitgangspunt. Wat vond de overledene belangrijk en wat waren de dingen waar hij/zij van hield? De mogelijkheid om het lichaam ‘terug te geven’ aan de natuur spreekt mensen in toenemende mate aan.
Meer lezen

Een verhuld ouderenprobleem

Ouderen en problemen zijn volop benoembaar en aan veel van deze problemen wordt de nodige aandacht besteed al is het vaak onvoldoende. De positie van de oudere is de laatste jaren sterk veranderd door een sterk veranderde visie betreffende de omgang met ouderen.  In een ver achter ons liggend verleden werden mensen die niet meer in staat waren hun eigen bestaan te lijden, opgevangen door hun kinderen en tot aan de dood toe verzorgt. De laatste jaren klinkt terecht de roep naar een omgang met ouderen die langer zelfstandig hun eigen bestaan op orde moeten houden en ook tot veel later moeten blijven door werken.
Meer lezen
“Uit de oude doos” is een vaste rubriek op de provincie pagina. Uw eigen oude foto op deze pagina? dat kan! Mail uw foto naar redactie@ouderenbelangen.nl. De redactie zal contact met u opnemen over de geschiktheid van de foto en wanneer deze geplaatst zal worden. Ook is het mogelijk om tekst en uitleg te geven over de foto.

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl