• Investeren in een slim huis met domotica

  Niet alleen onze telefoons zijn tegenwoordig ‘smart’, ook onze huizen worden steeds slimmer. Domotica is technologie die uw woning veiliger, comfortabeler of energiezuiniger maakt. Als we het hebben over domotica of een slim huis lijkt het te gaan over geavanceerde technische snufjes in huis. Toch zijn veel toepassingen al behoorlijk ingeburgerd. Denk aan verlichting met bewegingssensor die automatisch aanspringt. De slimme thermostaat waarmee u de verwarming bedient op afstand. Of: camerabewaking waarbij u de beelden live kunt volgen op uw eigen computer of smartphone. Het zijn allemaal voorbeelden van automatisering in en om het huis.

  Read more

 • 9 Keukentips: In de keuken kan het vaak een stuk praktischer

  Gebruiksgemak is in de keuken van groot belang. Toch kan het in de meeste keukens een stuk praktischer. Als u de keuken gaat vervangen, combineer dan mooi met handig, praktisch en veilig. Met onderstaande tips heeft u nu, maar ook als u straks wat ouder bent, een keuken waar u veel plezier van heeft. 

  Read more

 • 10 tips voor een mooie en veilige badkamer

  Een nieuwe badkamer is een droom van velen. Heeft u plannen om uw badkamer te renoveren? Dan is dit het ideale moment om slimme investeringen te doen waar u ook over tien of twintig jaar nog van kunt genieten. We zetten als Lang zult u wonen 10 tips voor uw nieuwe badkamer op een rijtje voor een zo veilig én mooi mogelijk resultaat.

  Read more

 • Rookmelders in bestaande bouw vanaf 2022 verplicht

  Wist jij dat het reukorgaan niet werkt wanneer je slaapt? Daarom vallen de meeste slachtoffers ‘s nachts door het inademen van rook. De rookmelderverplichting voor nieuwbouwhuizen bestaat al langer, maar vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders ook verplicht voor bestaande woningen. Het invoeren van deze nieuwe regel is dan ook bedoeld om levens te redden.

  Read more

 • Minder onderhoud en meer gemak in de tuin

  Wieden, maaien, schoffelen, spitten en snoeien. Tuinieren vraagt behoorlijk wat kracht en inspanning. Niets mis mee, want het is een prima manier om fit en vitaal te blijven. Maar het kan vaak met meer gemak en met minder onderhoud.

  Read more

 • Is uw huis al geschikt voor de toekomst?

  Woont u prettig in het huis waarin u nu woont? En is dit het huis waarin u oud wilt worden? U bent niet de enige. Veel mensen zijn tevreden over het huis en de buurt waar ze nu wonen. Maar weinig mensen stellen zichzelf de vraag: is mijn huis ook geschikt om oud in te worden?

  Read more

 • KABINET TREKT 250 MILJOEN EXTRA UIT VOOR SUBSIDIEREGELING GRONINGEN

  Er komt voldoende budget zodat alle Groningers die in aanmerking komen voor de 10.000 euro-subsidie om hun woning te verbeteren of te verduurzamen, deze kunnen aanvragen. Dat schrijft staatssecretaris Mijnbouw Hans Vijlbrief aan de Tweede Kamer. Het kabinet trekt hiervoor 250 miljoen euro extra uit. Maandag 10 januari was er zoveel belangstelling voor de regeling, dat in de loop van de avond het subsidieplafond van ruim 220 miljoen euro al was bereikt. Hierdoor dreigden zo’n 25.000 huishoudens achter het net te vissen.

  Staatssecretaris Mijnbouw Hans Vijlbrief: “Ik betreur de gang van zaken en heb afgelopen maandag direct gezegd dat ik mijn best zou doen om te kijken of ik dit kon oplossen. Het is voor al die Groningers die zonder resultaat urenlang in de rij hebben gestaan, letterlijk in de kou buiten of digitaal, niet meer dan terecht dat ook zij de aanvraag kunnen doen.”

  Read more

 • Groningers, Friezen en Drenten willen rechtvaardig behandeld worden

  De gaskraan gaat weer open en het subsidieloket is weer dicht. Ruim 20.000 inwoners van de provincie Groningen hebben schade aan hun woning door de gaswinning. Maar we moeten ook de Friezen en Drenten hier niet vergeten! De aardbevingsschade stopt niet bij de provinciegrens, dus de subsidieregeling mag hier ook niet stoppen. Iedereen die schade heeft geleden door de gaswinning dient schadeloos gesteld te worden.

  Read more

 • Stapsteenlandschappen voor zestigplussers: deelnemers gezocht!

  Er is steeds meer aandacht voor hoe we openbare ruimtes zouden moeten inrichten zodat ze uitnodigen tot bewegen. In lijn hiermee houden wij ons vanuit het UMCG en Rijksuniversiteit Groningen bezig met hoe we het beste stapsteenlandschappen kunnen ontwikkelen die daadwerkelijk mensen van alle leeftijden uitnodigen tot beweging en zouden kunnen bijdragen aan een betere balans! Bent u 60 jaar of ouder en lijkt het u leuk om hieraan mee te werken? Stuur dan een mail naar a.m.jeschke@umcg.nl.

  Read more

 • ( Zorg) Vakanties voor jonge senioren, Chronisch-zieken en Lichamelijk en /of mensen met geestelijke beperking.

  “Met begeleiding kan een vakantie vaak nog wel” Stichting ZVCL: Vakanties met of zonder zorgverlening naar behoefte van de gasten. Deze vakanties zijn er voor iedereen; niet alleen chronisch zieken en of lichamelijk gehandicapten. Met onze vakanties gaan gasten mee van alle leeftijden. Wij verzorgen vakanties voor gasten die het alleen of met z’n tweeën niet meer willen, durven of kunnen. Uw vakantie is en blijft uw vakantie. Bent u ons nodig dan kunt u een beroep op ons doen.

  Read more