• Vitamine D bij ouderen

  Vitamine D is cruciaal voor het behoud van sterke botten en spieren. De belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht. Ook kan vitamine D met de voeding worden opgenomen. Ongeveer de helft van de (oudere) Nederlanders heeft een te lage vitamine D-spiegel. Voor álle ouderen boven de 70 jaar geldt daarom het advies om dagelijks een supplement van 20 microgram vitamine D in te nemen. Vrouwen zouden vanaf hun 50e jaar ook al extra vitamine D moeten innemen, 10 microgram per dag. Maar slechts 20 – 25% van de doelgroep houdt zich aan het suppletieadvies.

  Read more

 • Omikronvariant heeft deltavariant in Nederland verdrongen

  De omikronvariant van het coronavirus heeft volgens het RIVM de deltavariant inmiddels verdrongen. Zo’n 95 procent van de nieuwe infecties wordt veroorzaakt door de omikronvariant, zegt RIVM-directeur Jaap van Dissel donderdag tijdens een briefing in de Tweede Kamer.

  Read more

 • Bewegen voor ouderen

  Door bewegen krijgt u een betere conditie en voelt u zich lichamelijk en geestelijk fit. Ook op oudere leeftijd. Daarnaast helpt bewegen om langer zelfstandig te kunnen blijven leven. En het verkleint de kans dat u valt.

  Read more

 • Veranderingen zorg en gezondheid 2022

  Bekijk de veranderingen op het gebied van zorg en gezondheid in 2022. Nog niet alle wijzigingen zijn bekend. Veranderingen basispakket zorgverzekering 2022
  Vanaf 1 januari 2022 wordt het basispakket uitgebreid met:

  Vergoeding van verblijf in de buurt van het expertziekenhuis bij CAR-T-celtherapie. Dit geldt voor patiënten die verder dan 1 uur wonen van een ziekenhuis dat deze behandeling aanbiedt;
  Declareren van elektriciteitskosten bij ademhalingsondersteuning.
  De hoogte van het eigen risico blijft € 385.

  Read more

 • Boostervaccinatie

  De boostervaccinatie is een extra prik die helpt om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. U kunt de extra prik 3 maanden na uw laatste vaccinatie of coronabesmetting krijgen.

  Read more

 • Muziekboek voor mensen met dementie

  Over deze activiteit
  Wij willen mensen met dementie weer laten genieten. Mensen met dementie leven weer op van muziek. Het is een prachtige manier om naasten dichter bij de persoon met dementie te brengen.

  Dit willen we doen door een muziekboek met herkenbare muziek en plaatjes zoals handelingen van vroeger, natuur en dieren te maken. Het mooiste aan het muziekboek is dat de mensen met dementie het zelf kunnen gebruiken.

  Wij hebben jullie hulp hard nodig om het boek werkelijkheid te maken! Met de donaties willen we de productie van het muziekboek op gang zetten. Hiermee kunnen we ons doel realiseren en mensen met dementie weer een moment van geluk bieden!

  Alle bijdrages zijn welkom en helpen ons vooruit. Ons doel is om in mei te beginnen met produceren, dit is dan ook onze termijn.

  Read more

 • Hoe kunnen we onnodige zorg terugdringen? – Lezing

  Donderdag 21 januari, 20.00 uur

  Online via Zoom

  Dr. Simone van Dulmen, projectleider IQ, Scientific Centre for Quality of Healthcare, Radboudumc

  Read more

 • FIETSHELM GEEN OVERBODIGE LUXE

  Amersfoort, 15 april 2021 – Het dragen van een fietshelm is in Nederland niet verplicht. Dat hoeft ook niet, wat betreft Veilig Verkeer Nederland. Het vrijwillig dragen van een fietshelm op een e-bike is zeker aan te bevelen. De publicatie van het CBS gisteren laat zien dat er in 2020 tijdens de lockdown relatief gezien meer verkeersdoden te betreuren zijn. Zo vielen er 229 fietsdoden, waarvan een derde op een e-bike (74). Het betreft relatief vaak 60 plussers. We hebben te maken met de grootste stijging onder fietsdoden in een kwart eeuw, waarbij het aantal van 195 autododen in 2020 ruim is ingehaald. Veilig Verkeer Nederland start daarom volgende week de campagne ‘Een ervaren rijder, kan risico’s mijden’.

  Read more

 • Thuisblijven of bellen naar de huisarts?

  Heb je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius?

  Read more

 • Ouderen en huisdieren

  Veel ouderen zouden hun hond of kat voor geen goud willen missen. Het dier knuffelt, wil geaaid worden en heeft zorg nodig. ‘Door de poes voel ik me niet eenzaam,’ vertelt een oudere, alleenstaande vrouw. Zou dit de oplossing zijn voor alle eenzame ouderen: een huisdier nemen?

  Read more