• Senioren korting en voordeel in het OV

  Veel OV-bedrijven hebben reisproducten speciaal voor ouderen. Hiermee reis je tegen een voordeliger tarief. We zetten de kortingen en voordeelabonnementen graag voor je op een rij.

  Read more

 • Vind een nieuwe plek om te wonen met de juiste zorg

  Filica is een toegankelijke website die ouderen en naasten helpt bij het vinden van een nieuwe plek om te wonen met zorg, wanneer thuis wonen niet meer gaat. Filica staat voor Finest Living & Care: vind de beste plek om te wonen met de juiste zorg. 

  Read more

 • Steeds minder geldautomaten hoe zit dat nou eigenlijk

  De geldautomaat voor iedereen
  Overal in Nederland vind je ze: de gele geldmaten. Er zijn geldmaten voor het opnemen en storten van biljetten, het opnemen en storten van munten en het verpakt storten van biljetten (sealbag). Heeft u een pas van ABN AMRO, ING of Rabobank dan kunt u gebruik maken van alle geldmaten.

  Read more

 • VERZEKERAARS VERHOGEN ZORGPREMIES 2022 MET ENKELE EURO’S PER MAAND

  De zorgpremies stijgen ook in 2022 weer met enkele euro’s per maand. Bij de grote vier gaat de premie van de populairste verzekeringen met 3 tot 8 euro omhoog. Daarmee komt de stijging iets hoger uit dan de 2,60 euro waarmee het kabinet op Prinsjesdag rekening hield.

  Read more

 • Kwebbel brengt familie samen met een sterk beveiligde en gebruiksvriendelijke tablet voor ouderen

  Kwebbel zet zich in om eenzaamheid onder ouderen te voorkomen en om digitale inclusie mogelijk te maken. We zien namelijk dat veel ouderen zich eenzaam voelen en digitaal buitenspel staan. Zo zijn ouderen bijvoorbeeld niet in staat foto’s en berichtjes te ontvangen van hun (klein)kinderen. Dat was de motivatie om Kwebbel te starten, om hier verandering in te brengen.

  Read more

 • Nibud: inflatie gevaar voor magere koopkrachtstijging in periode 2022-2025

  De plannen van het kabinet-Rutte IV tonen een wisselend beeld als het gaat om de ontwikkeling van de koopkracht. Op basis van het coalitieakkoord zal de koopkracht gemiddeld met een half procent stijgen in de periode 2022-2025. Als de huidige hoge inflatie aanhoudt, blijft er van deze stijging echter weinig over. Dit concludeert het Nibud na het maken van berekeningen in opdracht van de Tweede Kamer.

  Read more

 • KABINET TREKT 250 MILJOEN EXTRA UIT VOOR SUBSIDIEREGELING GRONINGEN

  Er komt voldoende budget zodat alle Groningers die in aanmerking komen voor de 10.000 euro-subsidie om hun woning te verbeteren of te verduurzamen, deze kunnen aanvragen. Dat schrijft staatssecretaris Mijnbouw Hans Vijlbrief aan de Tweede Kamer. Het kabinet trekt hiervoor 250 miljoen euro extra uit. Maandag 10 januari was er zoveel belangstelling voor de regeling, dat in de loop van de avond het subsidieplafond van ruim 220 miljoen euro al was bereikt. Hierdoor dreigden zo’n 25.000 huishoudens achter het net te vissen.

  Staatssecretaris Mijnbouw Hans Vijlbrief: “Ik betreur de gang van zaken en heb afgelopen maandag direct gezegd dat ik mijn best zou doen om te kijken of ik dit kon oplossen. Het is voor al die Groningers die zonder resultaat urenlang in de rij hebben gestaan, letterlijk in de kou buiten of digitaal, niet meer dan terecht dat ook zij de aanvraag kunnen doen.”

  Read more

 • Kwetsbare ouderen

  De meeste ouderen zijn prima in staat om eigen regie te voeren over hun leven en daarmee die zelfstandigheid te behouden. Een deel van de ouderen lukt dat niet. We spreken dan over kwetsbare ouderen. De kwetsbaarheid van ouderen neemt toe naarmate de leeftijd stijgt. Kwetsbaarheid komt vaker voor bij laag opgeleide ouderen, ouderen met complexe gezondheidsproblemen, oudere migranten, mantelzorgers op leeftijd en LHBT-ouderen.

  Read more

 • Veilig bankieren voor senioren

  Niemand wil dat zijn of haar bankgegevens in verkeerde handen terechtkomen. Helaas proberen oplichters op allerlei manieren achter uw betaalpas en persoonlijke gegevens te komen.

  Read more

 • Bij nieuwe opleving corona wil het kabinet de samenleving zo lang mogelijk open houden

  De samenleving zo open en veilig als mogelijk houden – dat is het uitgangspunt van de corona langetermijnstrategie. Om hiervoor te zorgen heeft het kabinet een basisparaatheid voor vaccineren, monitoren, testen en traceren, en wordt een juridisch instrumentarium voorbereid om maatregelen, zoals afstand houden, te kunnen treffen als dat nodig is. In de langetermijnstrategie, die minister Kuipers vandaag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd, is ook nadrukkelijk een rol voor de verschillende sectoren, maatschappelijke doelgroepen en de samenleving zelf weggelegd. Preventief kunnen we met elkaar al veel doen. Zo zijn sectoren bezig met plannen die beschrijven hoe zij omgaan met een potentiële opleving van het virus.

  Read more