• Omikronvariant heeft deltavariant in Nederland verdrongen

  De omikronvariant van het coronavirus heeft volgens het RIVM de deltavariant inmiddels verdrongen. Zo’n 95 procent van de nieuwe infecties wordt veroorzaakt door de omikronvariant, zegt RIVM-directeur Jaap van Dissel donderdag tijdens een briefing in de Tweede Kamer.

  Read more

 • Eén tegen eenzaamheid Venlo

  In 2018 namen Humanitas, de Gemeente Venlo, het Seniorenplatform, Resto VanHarte en het Informele Zorgoverleg (IZO) het initiatief om de strijd tegen eenzaamheid in Venlo aan te gaan. Dat resulteerde in het samenwerkingsverband Een tegen Eenzaamheid Venlo. Een samenwerkingsverband dat intussen al veel organisaties omvat en dat nog steeds groeit.

  Read more

 • Het Leuker Voedselbos

  Aan de Limburgse Grootouders,

  en alle anderen met hart voor de komende generaties,

  Graag vertel ik u iets over het volgende. Ik ben Anneke, 71, moeder van twee zonen en oma van twee kleindochters Juliana en Merida, bovendien actief bij de Grootouders voor het Klimaat. Als Grootouders zetten wij ons op verschillende manieren in om aan onze kleinkinderen een leefbare wereld door te geven. We hebben voor een beter en sneller klimaatbeleid meer dan drie jaar tweewekelijks gedemonstreerd bij de Tweede Kamer in Den Haag en daar is Den Bosch sinds 2019 bijgekomen Door het Coronavirus heeft dat een aantal maanden stilgelegen. Naast de bijeenkomsten schrijven we brieven, lezen voor op scholen en we doen nog veel meer, zoals het Leuker voedselbos in Limburg.

  Read more

 • Heffingskortingen voor AOW-gerechtigden

  Bereikt u in het kalenderjaar de AOW-leeftijd? Dan krijgt u de ouderenkorting en misschien ook de alleenstaandeouderenkorting.

  Ouderenkorting
  U krijgt de ouderenkorting als u uiterlijk op 31 december van het kalenderjaar de AOW-leeftijd hebt.

  Read more

 • ‘Magische tafel’ helpt mensen met dementie

  Een enorme iPad, zo zou je de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel kunnen noemen. Dit splinternieuwe digitale scherm in de vorm van een mobiele tafel is vandaag gepresenteerd in het Venlose zorgcentrum De Beerendonck. Het Limburgs Museum gaat op verzoek naar zorginstellingen toe om een Onvergetelijk-rondleiding te geven met behulp van de mobiele tafel. Samen met een rondleider van het museum kunnen bewoners dan, op een bijzondere manier, de collectie ontdekken. Voor mensen met dementie is het soms niet meer mogelijk het Limburgs Museum te bezoeken om daar deel te nemen aan de speciaal voor hen ontwikkelde rondleiding Onvergetelijk Limburgs Museum . Maar met deze nieuwe, draagbare tafel kunnen die mensen tóch ‘geluksmomenten’ ervaren.

  Read more

 • Natuurlijk Herdenken

  De vrije natuur als bewuste keuze voor het verstrooien van as

  Over de dood, rouwen en herdenken wordt tegenwoordig anders gedacht. De invulling van een uitvaart is heel persoonlijk. Stond eerst vooral het afscheid van de overledene centraal, vandaag wordt bij een uitvaart steeds vaker het leven gevierd. De manier waarop de overledene geleefd heeft, is daarbij het uitgangspunt. Wat vond de overledene belangrijk en wat waren de dingen waar hij/zij van hield? De mogelijkheid om het lichaam ‘terug te geven’ aan de natuur spreekt mensen in toenemende mate aan.

  Read more

 • Een verhuld ouderenprobleem

  Ouderen en problemen zijn volop benoembaar en aan veel van deze problemen wordt de nodige aandacht besteed al is het vaak onvoldoende. De positie van de oudere is de laatste jaren sterk veranderd door een sterk veranderde visie betreffende de omgang met ouderen.

   In een ver achter ons liggend verleden werden mensen die niet meer in staat waren hun eigen bestaan te lijden, opgevangen door hun kinderen en tot aan de dood toe verzorgt. De laatste jaren klinkt terecht de roep naar een omgang met ouderen die langer zelfstandig hun eigen bestaan op orde moeten houden en ook tot veel later moeten blijven door werken.

  Read more

 • Knutselwerkjes vind je op…

  Wil je knutselen? Zoek je een knutselidee? Dan vind je vast iets op deze website! Veel knutselideeën die je kunt knutselen met allerlei simpele materialen. Je kan kaarten maken, kleuren, vouwen, knippen en plakken en je kan in verschillende rubrieken zoeken. De knutselideeën zijn voor peuters, kleuters en grotere kinderen geschikt, maar ook volwassenen zullen veel dingen voor de knutselhobby

  Read more

 • Natuur Routes Natuurmonumenten

  Met meer dan 260 routes verspreid over Nederland. Nieuwe routes worden automatisch zichtbaar in de app. Houd je app dus regelmatig in de gaten!

  Ontdek verrassende plekken. Hoor wonderlijke verhalen van onze boswachters. En geniet van grandioze natuur. Dat kan volop met de unieke routes van Natuurmonumenten. Gratis en eenvoudig te downloaden. Natuurbeleving gegarandeerd!

  Read more

 • Wij zetten voor u de organisaties op een rijtje:

  Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO)

  Maatschappelijk betrokken, dynamisch en mondig. Met meer dan 115 jaar ervaring is ANBO de meest invloedrijke seniorenorganisatie van Nederland. Op collectief niveau beïnvloedt ANBO de opinievorming en op individueel niveau kan ieder lid bij ons terecht voor persoonlijk advies en ondersteuning. De afdeling Brunssum richt zich daarnaast vooral op de bestrijding van sociaal isolement, het geven van voorlichting, het bieden van participatiemogelijkheden en lokale belangenbehartiging.

  Katholieke Bond van Ouderen (KBO)

  KBO Limburg is dé organisatie in Limburg voor de senior van nu. Een actieve en dynamische vrijwilligersorganisatie met ruim 36.000 leden. Onze missie: een goed leven voor senioren in een zorgzame samenleving. Wij bieden u belangenbehartiging, advies en informatie over gezondheid, wonen, vervoer en financiën. Tevens vindt u in de KBO allerlei activiteiten voor ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling.

  Nationaal Ouderenfonds

  Het nationaal ouderenfonds zorgt voor meer sociale contacten en is vooral gericht op eenzaamheid onder ouderen.
  Meer informatie of helpen?

  Read more