Logo Ouderenbelangen

Ouderen zijn over het algemeen positief over hun huisarts.

Ouderen zijn over het algemeen positief over hun huisarts.

Huisartsen krijgen van senioren hoge cijfers voor sociale vaardigheden en vakkennis.

Senioren geven over het algemeen een 8,1 aan hun vaste huisarts, blijkt uit onderzoek onder ruim 1.100 ouderen door KBO-PCOB, de grootste seniorenorganisatie van Nederland.

De meeste senioren komen gemiddeld zeventien jaar bij hun huisarts. Jaarlijks brengen ze zo’n vier keer een bezoek aan de praktijk. Een gemiddeld consult duurt 11 minuten, wat voor de meesten voldoende is.

Volgens de seniorenorganisatie is het vak van huisarts over de afgelopen jaren sterk veranderd. “De huisarts van nu is minder afstandelijk en autoritair, hij luistert beter en is makkelijker benaderbaar”, zegt directeur Manon Vanderkaa. Ook zijn volgens Vanderkaa veel senioren handiger online geworden met het zoeken naar informatie. Een kwart zoekt online naar gezondheidsinformatie.

Senioren hebben wel de indruk dat huisartsen minder dan vroeger huisbezoeken doen en minder tijd hebben voor hun patiënten, vanwege de hogere werkdruk.

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl