Logo Ouderenbelangen
Wij komen op voor de belangen van ouderen en willen u graag van dienst zijn via Ouderenbelangen.nl. Wij bieden informatie op zowel landelijk, provinciaal en lokaal niveau. Wat is voor ouderen van belang? Dat houdt ons bezig! Zaken als; Zorg&Welzijn, Gezondheid, Veiligheid, Financiën, Wonen of gewoon een bezoekje aan de huisarts.

Welkom op de provinciepagina van Overijssel

Slechte doorstroming op de woningmarkt

De Overijsselse woningmarkt kent een slechte doorstroming. Ouderen blijven vaak lang, lees te lang, wonen in een te groot huis. ''Volgens de gemeenten lijken veel ouderen gevangen te zitten in het huis dat zij met hun gezin bewoonden.'' ( Dit blijkt uit onderzoek van RTV Oost en de NOS ).
Meer lezen

Lancering Stormvrij

Stormvrij richt zich op het ondersteunen en begeleiden van (jong)volwassenen in de samenleving. Stormvrij staat voor en ondersteunt in inclusie. Ruime ervaring in de hulpverlening. Expertise met deze specifieke doelgroep. No-nonsense, resultaatgericht, korte lijnen en laagdrempelig. Dit zijn een aantal typeringen van Stormvrij die bestaat uit Esther Buurman, Marga Leuwol en Viola Tentua. Alle drie de dames hebben ruime kennis en ervaring in het opzetten van projecten, zijn innoverend, ondernemend en uitvoerend. ‘Wij geloven in het geven, het ontvangen en doorgeven’. Inclusie en terima kasih zijn verweven bij Stormvrij. Voor Stormvrij betekent terima kasih een oerkracht.
Meer lezen

Eén tegen eenzaamheid Hardenberg

Gemeente Hardenberg is gestart met een kleine coalitie tegen eenzaamheid. Samen met een aantal partners willen we eenzaamheid onder de aandacht brengen onder een groot aantal partijen, zowel in het publieke als private domein. Het opzetten en uitbreiden van de coalitie moet leiden tot bewustwording, signalering en actie om eenzaamheid tegen te gaan. Het gaat met name om het zoeken naar en aangaan van lokale verbindingen.
Meer lezen

Heffingskortingen voor AOW-gerechtigden

Bereikt u in het kalenderjaar de AOW-leeftijd? Dan krijgt u de ouderenkorting en misschien ook de alleenstaandeouderenkorting. Ouderenkorting U krijgt de ouderenkorting als u uiterlijk op 31 december van het kalenderjaar de AOW-leeftijd hebt.
Meer lezen

Moofie: de beweegstok waar muziek in zit!

‘Hallo, ik ben Moofie’. Zo begroet deze pratende beweegstok je als je ‘m aanzet. Dit innovatieve, handzame beweegproduct is speciaal ontwikkeld voor mensen die (te) weinig of moeilijk bewegen, graag méér willen bewegen, of die actief moeten revalideren. De Moofie staat vol met leuke, uitdagende beweegopdrachten die je alléén of samen kunt uitvoeren. Hij spreekt de beweegopdrachten op een begrijpelijke manier stap voor stap uit. De Moofie reageert op aanraking en beweging, en stimuleert d.v.m. lichtjes, geluidjes en bekende muziek om te gaan en te blijven bewegen. Je kunt de oefeningen zittend, staand, of zelfs liggend doen. Bewegen was nog nooit zo leuk en simpel als met de Moofie!
Meer lezen

Natuurlijk Herdenken

De vrije natuur als bewuste keuze voor het verstrooien van as Over de dood, rouwen en herdenken wordt tegenwoordig anders gedacht. De invulling van een uitvaart is heel persoonlijk. Stond eerst vooral het afscheid van de overledene centraal, vandaag wordt bij een uitvaart steeds vaker het leven gevierd. De manier waarop de overledene geleefd heeft, is daarbij het uitgangspunt. Wat vond de overledene belangrijk en wat waren de dingen waar hij/zij van hield? De mogelijkheid om het lichaam ‘terug te geven’ aan de natuur spreekt mensen in toenemende mate aan.
Meer lezen

Een verhuld ouderenprobleem

Ouderen en problemen zijn volop benoembaar en aan veel van deze problemen wordt de nodige aandacht besteed al is het vaak onvoldoende. De positie van de oudere is de laatste jaren sterk veranderd door een sterk veranderde visie betreffende de omgang met ouderen.  In een ver achter ons liggend verleden werden mensen die niet meer in staat waren hun eigen bestaan te lijden, opgevangen door hun kinderen en tot aan de dood toe verzorgt. De laatste jaren klinkt terecht de roep naar een omgang met ouderen die langer zelfstandig hun eigen bestaan op orde moeten houden en ook tot veel later moeten blijven door werken.
Meer lezen

Knutselwerkjes vind je op...

Wil je knutselen? Zoek je een knutselidee? Dan vind je vast iets op deze website! Veel knutselideeën die je kunt knutselen met allerlei simpele materialen. Je kan kaarten maken, kleuren, vouwen, knippen en plakken en je kan in verschillende rubrieken zoeken. De knutselideeën zijn voor peuters, kleuters en grotere kinderen geschikt, maar ook volwassenen zullen […]
Meer lezen

Natuur Routes Natuurmonumenten

Met meer dan 260 routes verspreid over Nederland. Nieuwe routes worden automatisch zichtbaar in de app. Houd je app dus regelmatig in de gaten! Ontdek verrassende plekken. Hoor wonderlijke verhalen van onze boswachters. En geniet van grandioze natuur. Dat kan volop met de unieke routes van Natuurmonumenten. Gratis en eenvoudig te downloaden. Natuurbeleving gegarandeerd!
Meer lezen
“Uit de oude doos” is een vaste rubriek op de provincie pagina. Uw eigen oude foto op deze pagina? dat kan! Mail uw foto naar redactie@ouderenbelangen.nl. De redactie zal contact met u opnemen over de geschiktheid van de foto en wanneer deze geplaatst zal worden. Ook is het mogelijk om tekst en uitleg te geven over de foto.

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl