Logo Ouderenbelangen

Programma Ouderenzorg succes voor kwetsbare oudere

Programma Ouderenzorg succes voor kwetsbare oudere

Uit een evaluatie blijkt dat het Nationaal Programma Ouderenzorg heeft bijgedragen aan goede zorg en ondersteuning op maat aan kwetsbare ouderen. Het programma heeft geleid tot betere samenwerking in de zorg en heeft ervoor gezorgd dat ouderen actief in een netwerk deelnemen.

Dat blijkt uit een onderzoek van het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG) en het NIVEL. Onderzoekers hebben het Nationaal Programma Ouderenzorg geëvalueerd en concluderen dat het van grote waarde blijkt te zijn voor het aanbod van zorg en ondersteuning in de praktijk aan kwetsbare ouderen. ‘Er is veel nieuwe kennis ontwikkeld dankzij een betere samenwerking tussen zorgpartijen en door de actieve bijdrage van ouderen zelf.

Nationaal Programma Ouderenzorg

Het Nationaal Programma Ouderenzorg is al in 2008 door het ministerie van VWS opgezet en uitgevoerd door ZonMw, het instituut dat innovatie in de zorg ondersteunt en financiert. Tot 2016 heeft het programma met financiële steun van de overheid in projecten ter verbetering van zorg voor kwetsbare ouderen een belangrijke rol gespeeld.

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl