Logo Ouderenbelangen

Stapsteenlandschappen voor zestigplussers: deelnemers gezocht!

Het onderzoek

Er is steeds meer aandacht voor hoe we openbare ruimtes zouden moeten inrichten zodat ze uitnodigen tot bewegen. In lijn hiermee houden wij ons vanuit het UMCG en Rijksuniversiteit Groningen bezig met hoe we het beste stapsteenlandschappen kunnen ontwikkelen die daadwerkelijk mensen van alle leeftijden uitnodigen tot beweging en kunnen bijdragen aan een betere balans! Hiervoor zijn wij nu op zoek naar deelnemers van 60 jaar of ouder die voor ons onderzoek over verschillende stapsteenlandschappen zouden willen stappen. Op die manier kunnen wij het natuurlijke stapgedrag in kaart brengen. We vragen de deelnemers achteraf ook naar hun oordeel over de stenen. Uiteraard houden wij ons aan een streng corona protocol gedurende de hele studie. De informatiebrief met meer gedetailleerde informatie over het onderzoek kunt u vinden door hier te klikken.

Het onderzoek vindt plaats op Antonius Deusinglaan 2 en duurt 30-45 minuten.

Wanneer kunt u meedoen?

U kunt meedoen met dit onderzoek wanneer u 60 jaar of ouder bent, zelfstandig thuis woont en voor 15 minuten ononderbroken buiten kunt lopen zonder gebruik te maken van loophulpmiddelen en zonder kortademig of duizelig te worden. Verder had u het afgelopen jaar geen neurologische stoornissen, spierstoornissen of niet- corrigeerbare visuele stoornissen en gebruikt u geen medicijnen die uw evenwicht kunnen beïnvloeden. Tot slot kunt u een stap maken van 65 cm en op een opstapje van 12 cm stappen zonder uw balans te verliezen.

Overige praktische zaken 

Bent u enthousiast geworden om mee te doen? Of heeft u andere vragen? Stuur dan gerust een mail naar a.m.jeschke@umcg.nl

Alvast bedankt namens het hele onderzoeksteam!

Amy Jeschke

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl