Logo Ouderenbelangen

– STICHTING DE TIJDMACHINE –

WAARDIG OUD WORDEN OP EIGEN WIJZE

In ieder van ons schuilt een Pippi Langkous; een sterk meisje met olijke vlechten dat exact weet wat ze wil. Het doet er niet toe of we negen zijn met vlechten in ons haar, veertig met een hypotheek en carrière of achtentachtig met een rollator en een vissenkom. Het liefst richten we onze wereld in naar onze eigen zin. Net als Pippi.
Stichting de Tijdmachine wil met haar projecten de Pippi’s en Tommie’s in ouderen (weer) losmaken. Want ook ouderen willen hun leven leiden zoals zij willen.
Waardig, op eigen wijze.

Met haar projecten draagt de stichting bij aan de levenskwaliteit van ouderen. De belevingswereld en behoeften van ouderen zelf staan daarbij op de eerste plaats. Want wie weet er nou beter wat goed leven betekent dan de oudere zelf?

Gouwe Ouwe is een ouderwets gezellige middag of avond. Een muzikale reis naar de jaren 60. Onze huisband, De Tijdmachinisten, speelt de grote hits; van Elvis Presley tot Wim Sonneveld.

Meer dan muziek
Bij Gouwe Ouwe staat contact centraal. Er wordt samen gezongen, gedanst en gesjanst, net zoals in de kroeg op het Rembrandtplein in Amsterdam of de Oude Veiling in Aalsmeer. Voor Gouwe Ouwe bouwen we deze kroeg na voor een middag of avond. Naast het decor met ouderwetse lambrisering nemen we ook oude tafelkleedjes, blikken met zoute sticks en bloemetjes mee. Onze vrijwilligers leggen de bezoekers in de watten en doen een dansje mee. Er is geen vast programma, de muzikanten spelen in op wat er in de zaal gebeurt. Zo is ieder feestje uniek!

De muziekactiviteit voor ouderen
Gouwe Ouwe is een activiteit voornamelijk voor woonzorgcentra maar we zijn ook te boeken door wijkcentra of het lokale dorpshuis. Omdat contact centraal staat, vinden we het belangrijk dat Gouwe Ouwe altijd algemeen toegankelijk is. Iedereen is welkom, van buurtbewoners tot familieleden en vrienden. Je ontvangt ruim van te voren posters en uitnodigingskaarten voor bewoners, buurtbewoners en familie. Zo hoeft niemand het feestje te missen.

Betrekken thuiswonende ouderen
In het afgelopen jaar hebben we ons met Gouwe Ouwe steeds meer gericht op de thuiswonende ouderen. Zo organiseerden we in samenwerking met verschillende gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties Gouwe Ouwe’s waar thuiswonende ouderen persoonlijk voor werden uitgenodigd. En niet zonder succes. Een mooi voorbeeld is de Gouwe Ouwe XL die we in samenwerking met Cordaan en de Gemeente Huizen organiseerden in de aula van een middelbare school. Hier waren meer dan 150 ouderen aanwezig van wie ruim 50 thuiswonend. De activiteitenbegeleiders van de zorgorganisatie hebben veel van deze ouderen betrokken bij de activiteiten die ze wekelijks organiseren. De ouderen zijn op deze manier aangehaakt bij activiteiten bij hun om de hoek. Op deze feestelijke en laagdrempelige manier draagt Gouwe Ouwe bij aan het tegengaan van eenzaamheid van ouderen.

Boeken of meer informatie?
Vanaf maart 2018 vervolgen wij onze muzikale reis door Nederland. Bekijk hier onze speellijst. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar! Wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar info@stichtingdetijdmachine.nl of vul onderstaand contactformulier in.

De eigen bijdrage is afhankelijk van het aantal bewoners van een woonzorgcentrum/verpleeghuis of vaste deelnemers in een wijkcentrum. Wanneer je dit aantal vermeldt in de mail, kunnen we direct aangeven wat de eigen bijdrage is.

Kijk voor meer informatie op; www.stichtingdetijdmachine.nl

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl