Logo Ouderenbelangen

Thuis blijven wonen met zorg op maat: de voordelen van particuliere thuiszorg

Particuliere thuiszorg van Omzorg
Bij particuliere thuiszorg draait alles om úw wensen en behoeften. U krijgt zorg op maat, op vaste dagen en tijden, van vertrouwde gezichten die echt de tijd voor u nemen. Wij begrijpen hoe belangrijk het is om een klein, vertrouwd team om u heen te hebben, vooral bij ziekten zoals dementie (Alzheimer), Parkinson of andere ouderdom gerelateerde klachten.

Stelt u zich eens voor dat u niet meer afhankelijk bent van vaste routes en planningen. Bij ons bepaalt ú wanneer u geholpen wilt worden, bijvoorbeeld met aankleden of douchen. Het gaat om uw ritme, niet dat van de zorgorganisatie.

Naast essentiële zorg is er bij ons altijd ruimte voor persoonlijke aandacht. Onze zorgverleners worden bekende gezichten voor u. Bij Omzorg bieden we diverse vormen van particuliere zorg aan, van gezelschap en begeleiding tot 24-uurs zorg, zodat u precies de zorg krijgt die u nodig heeft. Altijd in aaneengesloten blokken vanaf 5 uur.

Omzorg is sinds 1999 een vertrouwde naam in de particuliere thuiszorg voor ouderen die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen.

Voorbeelden van situaties waarbij particuliere thuiszorg uitkomst kan bieden:

Nachtzorg- Heeft u 's nachts moeite met slapen of extra zorg nodig heeft, zoals hulp bij de toiletgang of last krijgt van dwalen in de nacht. Onze nachtzorg biedt geruststelling door een zorgverlener in de buurt die kan helpen als dat nodig is. Of het nu gaat om een waaknacht waarbij de zorgverlener continu beschikbaar is, of een slaapnacht waarbij de zorgverlener bij u thuis slaapt voor directe ondersteuning mocht dit nodig zijn.

24-uurs zorg: In situaties waarbij u continu zorg nodig heeft, zoals bij gevorderde dementie of tijdens de terminale fase, kan 24-uurs zorg aan huis een uitkomst zijn. Er is altijd een vertrouwd gezicht aanwezig. Een ervaren zorgverlener die op elk moment paraat staat voor gewenste of noodzakelijke zorg, waardoor opname in een verpleeghuis voorkomen kan worden en u in uw eigen vertrouwde omgeving kunt blijven wonen.

Verzorging en verpleging: Heeft u hulp nodig om zelfstandig thuis te blijven wonen? Ervaren verzorgenden staan voor u klaar om uw zelfstandigheid te ondersteunen en te versterken. Zij helpen u bij dagelijkse taken zoals wassen, douchen, aan- en uitkleden, en met eten en drinken.

Ook voor revalidatie thuis kunt u particuliere verpleging via Omzorg inschakelen. Bijvoorbeeld als u herstellende bent van een operatie en dagelijks medicijnen moet innemen of verzorging nodig heeft vanwege een tijdelijke blaaskatheter. Door langere zorgmomenten bieden we niet alleen verzorging en verpleging, maar ook ondersteuning bij dagelijkse activiteiten. Of het nu gaat om gezelschap, een ontspannende wandeling, het ontvangen van bezoek, een spelletje spelen, samen boodschappen of koken - bij Omzorg passen we onze zorg aan uw wensen en ritme aan.Zorg bij dementie: Dementie kan verschillende uitdagingen met zich meebrengen, zoals geheugenverlies, stemmingswisselingen en moeite hebben met dagelijkse activiteiten. Omzorg begrijpt deze uitdagingen en biedt ondersteuning op maat. Stel dat u merkt dat uw naaste met dementie steeds meer moeite heeft met het structureren van de dag of het uitvoeren van dagelijkse taken zoals koken of boodschappen doen. Onze zorgverleners kunnen hierbij helpen, door structuur te bieden, dagelijkse activiteiten te begeleiden en een vertrouwd gezicht te zijn voor uw naaste. We passen onze zorg aan op de specifieke behoeften en fasen van dementie, zodat u of uw dierbare zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen.

Terminale zorg: Wanneer voor u of uw partner de laatste levensfase is aangebroken, biedt Omzorg ondersteuning met palliatieve terminale thuiszorg. Onze zorgverleners zijn gespecialiseerd in deze vorm van zorg en staan dag en nacht voor u klaar. We bieden een vertrouwde omgeving, behouden dagelijkse ritmes en communiceren duidelijk met uw (huis)artsen en andere betrokkenen, zodat u in alle rust en comfort thuis kunt blijven tot het allerlaatste moment.

Thuiszorg bij Parkinson: Parkinson kan diverse uitdagingen met zich meebrengen, zoals moeite met bewegen, trillen en stemmingswisselingen. Omzorg begrijpt de impact van de ziekte van Parkinson en biedt professionele ondersteuning aan huis. Stel dat u of uw partner Parkinson heeft en dagelijkse activiteiten zoals aankleden of eten steeds moeilijker worden. Onze zorgverleners helpen u bij uw medicatie, bieden ondersteuning bij dagelijkse taken en kunnen het huis aanpassen voor optimale veiligheid. Zo blijft u zo lang mogelijk comfortabel en zelfstandig in uw vertrouwde omgeving wonen.

Kortom, met particuliere thuiszorg van Omzorg kunt u langer in uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen, met zorg die écht bij u past. Bent u benieuwd naar de ervaringen van onze cliënten? Lees hier onze zorgverhalen. Persoonlijke verhalen van onze cliënten, waarin de zorgverleners van Omzorg rust, ondersteuning en warme zorg bieden.

vertrouwd I persoonlijk I zorg op maat https://www.omzorg.nl

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl