Logo Ouderenbelangen

Veiligheid op stations

Stations zijn een veilige plek, voor iedereen die er komt. ProRail zet alles op alles om dat zo te houden. Samen met NS en andere partners zorgen we dat stations aan alle veiligheidseisen voldoen. En we richten de stations zó in, dat mensen zich er prettig voelen.

Veilig gevoel

Het is belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen op het station. Op elk moment van de dag, ook 's avonds. Daar houden we bij het ontwerp van stations dus rekening mee. Met transparante materialen bijvoorbeeld, en veel open ruimtes zonder donkere hoekjes.

Schoon en goed onderhouden

Ook een schoon station draagt bij aan een veiliger gevoel. Daarom gebruiken we materialen die bestand zijn tegen vandalisme en graffiti. En als er iets vernield is, wordt het direct vervangen.

Veilig verblijf

Met onder meer goede verlichting en brede perrons zorgt ProRail ervoor dat iedereen veilig op stations kan verblijven. Samen met NS, de gemeente en de politie doen we er alles aan om ongelukken te voorkomen.

Ruim baan voor hulpverlening

Doet zich toch een calamiteit voor? Dan moeten mensen snel in veiligheid worden gebracht. Daarom heeft ProRail voor ieder station een ontruimingsplan. Ook houden we het station en zijn omgeving altijd goed bereikbaar voor bijvoorbeeld politie, ambulance en brandweer.

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl