Logo Ouderenbelangen
Wij komen op voor de belangen van ouderen en willen u graag van dienst zijn via Ouderenbelangen.nl. Wij bieden informatie op zowel landelijk, provinciaal en lokaal niveau. Wat is voor ouderen van belang? Dat houdt ons bezig! Zaken als; Zorg&Welzijn, Gezondheid, Veiligheid, Financiën, Wonen of gewoon een bezoekje aan de huisarts.

Welkom op de veiligheidpagina

VVN Persbericht: Veilig Verkeer Nederland roept overheden op om te blijven investeren in veilige fietsvoorzieningen.

Investeren in veilige fietsvoorzieningen loont. Alleen de overheid kan hier het verschil in maken. Nederland is fietsland nummer één en dat moet zo blijven. We mogen trots zijn op onze fietsinfrastructuur en het is zaak dat overheden hierop blijven investeren. Zeker met de forse toename van het aantal e-bikes die met een hogere snelheid gebruik maken van de Nederlandse fietsinfrastructuur. Het uitbreiden van het netwerk van vrij-liggende fietspaden geniet de voorkeur omdat hiermee een scheiding wordt aangebracht met het gemotoriseerde verkeer.
Meer lezen

Woninginbraak - Maak het ze niet gemakkelijk

Veel Nederlanders hebben het afgelopen jaar onbewust hun huis bewaakt doordat ze veel thuis waren. Nu we deze zomer weer op pad gaan, valt die “beveiliging” plotseling weg. Ga je deze zomer een dagje weg of op vakantie? Wees dan extra alert en doe goed je deur goed op slot, je ramen dicht en een lichtje aan.
Meer lezen

Hoe kan ik de brandveiligheid van mijn woning vergroten?

U kunt op verschillende manieren de brandveiligheid van uw woning vergroten. Bijvoorbeeld door een rookmelder op te hangen. Het is ook goed om blusdekens of brandblussers in huis te hebben. Bedenk ook van tevoren een vluchtroute.
Meer lezen

Veilig bankieren voor senioren

Niemand wil dat zijn of haar bankgegevens in verkeerde handen terechtkomen. Helaas proberen oplichters op allerlei manieren achter uw betaalpas en persoonlijke gegevens te komen.
Meer lezen

‘S|H-sticker voor RESPECT, VEILIGHEID en BEGRIP’

Senioren gaan langzaam minder horen. De naasten in hun omgeving moeten hen erop wijzen dat zij slechter gaan horen. De eerste fase is de ONTKENNINGSFASE en niemand wil zo’n groot bord achter op de fiets hebben, want zij horen iets minder en zijn niet doof. Hierdoor is deze S|H-sticker ontwikkeld en iedereen zal zich hierin herkennen.
Meer lezen

Tips voor een veilige woonsituatie

Nu steeds meer mensen tot op hoge leeftijd thuis blijven wonen, neemt het belang van een veilige woning duidelijk toe. Door inzicht te verkrijgen in gevaren in en rond het huis en deze aan te pakken, kunnen ongemakken en ongevallen voorkomen worden. Hieronder treft u tips aan voor een veilig huis – van het openlaten van de badkamerdeur en goede verlichting tot kranen die niet gloeiend heet worden of veilig medicijngebruik.
Meer lezen

Hoe kan ik alarmnummer 112 bereiken als ik doof of slechthorend ben?

Bent u doof of slechthorend en heeft u spoedeisende hulp nodig? Bel dan vanaf uw computer, tablet of smartphone met 112. Hiervoor is speciale software beschikbaar waarmee u kunt bellen via tekst, spraak en beeld. Dit kunt u ook doen als u een spraakbeperking heeft.
Meer lezen

De auto, en met name de mens achter het stuur, is de oorzaak van het leeuwendeel van alle doden in het verkeer.

Auto’s zijn veiliger geworden. Maar niet voor kwetsbare verkeersdeelnemers. Op het technisch veiliger maken van auto’s zijn de afgelopen 20 jaar veel investeringen gedaan. Van passieve (side impact/airbags) systemen tot actieve systemen. ADAS groeit nog steeds al heeft het jammer genoeg te weinig de aandacht van de meeste weggebruikers. Mooie uitdaging voor de automotive branche.
Meer lezen

Veilig Verkeer Nederland breidt online ‘Opfriscursus Fiets’ uit met tips & tricks voor e-bikers

Fietsen: we staan er in Nederland om bekend! De opmars van de e-bike doet hier nog een schep bovenop. We fietsen meer, verder en we voelen de vrijheid. Helaas neemt met deze ontwikkeling ook het aantal ongevallen toe met de fiets. De fiets blijft nu eenmaal een balansvoertuig. Veilig Verkeer Nederland en Stella Fietsen streven met elkaar naar veilige fietskilometers voor iedereen.
Meer lezen

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl