Logo Ouderenbelangen

Villa Gardiaan in Dongen, Stepping Stones Home & Care

Een nieuw thuis
“Hier kan ik mezelf zijn”

Villa Gardiaan in Dongen heeft afgelopen zomer haar deuren geopend. De zorgvilla is onderdeel van Stepping Stones Home & Care. In deze kleinschalige, warme en sfeervolle woonomgeving wordt 24-uurs dementiezorg op maat aangeboden aan ouderen met geheugenproblematiek. Bijzonder is het ‘thuis’ gevoel wat heerst in het voormalig klooster. Villa Gardiaan, een zeer bijzondere en stijlvolle woonomgeving.

Écht thuiskomen
Lisette van der Vliet, locatiemanager van zorgvilla Gardiaan vertelt: “Villa Gardiaan biedt ouderen met geheugenproblematiek een warm, veilig en sfeervol thuis. Hoe wij dit doen? Door het welzijn van de bewoners centraal te stellen en de zorg en dagindeling af te stemmen op persoonlijke wensen en behoeften. Dit noemen wij belevingsgerichte zorg. Hierdoor voelen bewoners zich al snel thuis en dat maakt de overgang om bij ons te komen wonen een stuk gemakkelijker. Daarnaast werken we met een vast zorgteam, herkenbaarheid is namelijk erg belangrijk voor mensen met dementie”. Dit wordt door bewoners én hun familie erg gewaardeerd.

Belevingsgerichte zorg
“Door de mensen die bij ons komen wonen écht goed te leren kennen, kunnen wij rekening houden met persoonlijke wensen en gewoontes. Slaapt iemand graag uit? Geen enkel probleem! Houdt iemand van wandelen? Dan gaan we er samen op uit. Liever ’s avonds douchen dan in de ochtend? Dan maken we daar tijd voor. Zo houdt iemand de regie over zijn eigen leven en kan dagelijks de dingen doen die hij of zij prettig vindt” aldus Lisette.


Samen een huishouden runnen
Enorm trots is ze op ‘haar’ zorgvilla. “Wat wij hier elke dag doen is best bijzonder. Met een fantastisch zorgteam zorgen wij er iedere dag voor dat elke bewoner een dagindeling heeft die passend is voor hem of haar. Sommige bewoners vinden het bijvoorbeeld prettig mee te helpen met het vouwen van de was, of met boodschappen doen, anderen wandelen graag. Ook spreken ze graag hun voorkeur uit voor bepaalde etenswaren. Daar houden we dan rekening mee. Echte Brabantse worstenbroodjes bij de lunch, een glas wijn bij het eten. Dit waarderen de bewoners zeer. Het voelt dan net zoals vroeger thuis. We runnen echt samen een huishouden.”

Kom langs voor een bezoek
Wanneer uw partner of familielid door dementie of ander soort geheugenproblematiek niet meer thuis kan wonen, is dit vaak een lastig proces. Stepping Stones Home & Care begeleidt en adviseert u graag in de keuze voor een geschikte woonomgeving. Neem contact op met relatiemanager Nathalie van den Burg via 088 - 113 2000 of info@steppingstones.nl. Meer weten over Villa Gardiaan in Dongen? Op www.villagardiaan.nl vindt u meer informatie.

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl