Logo Ouderenbelangen

Vind een nieuwe plek om te wonen met de juiste zorg

Het aantal ouderen groeit en de zorg is continu in ontwikkeling. Maar hoe werkt het nu precies, en wat is er te kiezen? Filica biedt de mogelijkheid op tijd te oriënteren en daarmee zelf regie te houden. Een toegankelijke en informatieve website.

Je kunt er zoeken op woonplaats of postcode en aangeven wat de zorgvraag is. Je krijgt dan direct een overzicht met locaties bij jou in de buurt. Ook kan er een keuze gemaakt worden tussen reguliere en particuliere instellingen.

Wanneer er meer zorg nodig is, moet er vaak veel tegelijk geregeld worden. Filica is een eenvoudige maar informatieve website, makkelijk aan te reiken aan ouderen en naasten.

Het idee om Filica op te zetten en een advies van de Raad van Ouderen kruisen elkaar en versterkt Filica. In het adviesrapport adviseerde de Raad van Ouderen het ministerie van VWS één landelijk platform te maken om mensen te helpen bij de keuze voor een zorginstelling. Filica is een basis voor zelfredzaamheid en eigen regie. Senioren denken mee.

Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje op www.filica.nl

 

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl