Logo Ouderenbelangen

Vrij reizen voor ouderen, minima en kinderen

Kinderen

De gemeente Rotterdam start op 1 januari 2022 een proef waarbij kinderen van 4 tot 12 jaar een jaar lang gratis kunnen reizen met het openbaar vervoer in heel Rotterdam. De proef houdt in dat alle kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar die in Rotterdam ingeschreven staan, een jaar lang gratis kunnen reizen met de vervoersmiddelen van de RET, zoals de metro, tram en bus en de buslijn van EBS in Rozenburg. Het enige wat hiervoor nodig is, is dat het kind een eigen persoonlijke OV-chipkaart en DigiD heeft. Daarmee kan het gratis reisproduct worden aangevraagd. Dit kan via www.rotterdam.nl/loket/gratis-ov-voor-kinderen

Minima

Ouderen woonachtig in Schiedam, Albrandswaard of Krimpen aan den IJssel met een laag inkomen hebben recht op gratis OV in het RET vervoersgebied. De Productvoorwaarden vindt u hieronder.

Voor verdere informatie zie: www.ret.nl

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl