Logo Ouderenbelangen

Bewegen voor ouderen

Waarom is bewegen goed?

Bewegen is goed voor het geheugen en het concentratievermogen. En ook voor de snelheid waarmee mensen informatie verwerken. Er komt ook steeds meer bewijs dat bewegen het risico op het ontstaan van dementie vermindert en het proces van Alzheimer vertraagt.

Lees meer over waarom sporten en bewegen goed is voor ouderen (Allesoversport.nl).

Waar kan ik terecht voor bewegen voor ouderen?

Veel gemeenten organiseren speciale bijeenkomsten voor 55-plussers. Dit heet: Meer bewegen voor ouderen. Bijvoorbeeld wandelen, gymnastiek, dansen, Nordic walking of zwemmen.

  • Bewegingslessen voor ouderen zijn er door het hele land. Vaak bij zorg- en welzijnsorganisaties.
  • Vraag aan het Wmo-loket van uw gemeente waar de lessen in uw buurt zijn. En vanaf welke leeftijd u mee kunt doen (meestal vanaf 55 jaar).
  • U kunt ook thuis meer bewegen. Via het tv-programma Nederland in beweging van omroep Max. Ook kunt u online meedoen met Nederland in Beweging via YouTube.
  • Op de website van GGZ.nl vindt u video’s voor bewegen voor ouderen en mindervaliden.

Krijg ik een vergoeding?

Sommige zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor meer bewegen voor ouderen via de aanvullende verzekering. Vraag uw zorgverzekeraar om meer informatie. Of kijk in uw polis wat wel en niet wordt vergoed.

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl