De groepsgesprekken brengen ouderen met elkaar in gesprek over thema’s zoals ‘spijt’ en ‘vriendschap’. Hierdoor ervaren mensen hoe fijn het is om ervaringen en verhalen te delen. Soms loop je alleen over van alles en nog wat na te denken, terwijl het ook fijn is af en toe eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen.

 

Tijdens de gesprekken in Beijum en Groningen staat het thema ‘contact’ centraal. Deelnemers kunnen dit thema op verschillende manier ter sprake brengen. Hoe leg je bijvoorbeeld contact met nieuwe mensen als je ouder bent? Of hoe onderhoud je contact met familie? Maar ook: hoe verbreek je contact met iemand op een respectvolle manier? Tijdens een kopje koffie mogen alle verhalen, vragen en mijmeringen aan bod komen.

 

Er zijn geen kosten aan verbonden maar vooraf aanmelden is gewenst. Men kan zich inschrijven voor de volgende data:

 

Donderdagmiddag 30 september van 15.00-16.30 uur in Beijum

over het thema ‘Contact’ in het Heerdenhoes, Melsemaheerd 2 in Beijum.

Voor meer en informatie en aanmelden: Jan Knot, mobiel: 06-36585776 of e-mail: janberendknot@ziggo.nl

 

Vrijdagmorgen 8 oktober van 10.00-11.30 uur in Groningen

over het thema ‘Contact’ in de Buurtkamer van het Multifunctioneel Centrum De Wijert, P.C.Hooftlaan 1a in Groningen. Voor meer informatie en aanmelden: Petra Drent, mobiel: 06 52870103 of e-mail: petra.drent@groningen.nl

 

“Over sommige dingen praat je niet zo snel. Vandaag heb ik gezien hoe fijn het kan zijn om dat wel te doen. Het is ook bijzonder om de verhalen van anderen te horen.” – Frans (70)