Logo Ouderenbelangen

Woninginbraak

Voorkomen is beter dan genezen
De woning dient een plek te zijn waar je je veilig moet kunnen voelen. Hier kunt u zelf het nodige aan doen. Voorkomen is immers beter dan genezen. De Rijksoverheid voert al jaren campagne onder de titel “maak het ze niet te makkelijk”. Zorg dat u uw huis op de juiste manier beveiligd. Een van de balangrijkste zaken is goed hang- en sluitwerk op ramen en deuren zodat u uw huis veilig kunt afsluiten. Het is bijvoorbeeld ook beter om een raam boven open te zetten in plaats van beneden. Dit wordt onderanderen bedoeld met “maak het ze niet te makkelijk”. Kijk daarom ook eens kritisch naar uw woning of het makkelijk is voor een eventuele insluiper om binnen te komen.

Wat te doen bij woninginbraak?
Wanneer er bij u of in uw directe omgeving wordt ingebroken, of betrapt u een inbreker op heterdaad, bel dan direct 112. De politie komt dan zo snel mogelijk naar u toe. Breng uzelf in veiligheid en waarschuw uw familie, buren of een goede kennis.

Veilig wonen voor senioren

Ouderen voelen zich vaker onveilig en het doelwit van criminaliteit. Gelukkig kunt u zelf uw veiligheid en een veilig gevoel vergroten.

Gratis digitale training Veilig Wonen

Wat doet u als de bloemenbezorger aan de deur zegt dat hij de bloemen wel even voor u in de vaas wil zetten? Wat weet u over babbeltrucs? Welke vluchtroute neemt u als er brand is?

Leer in de eenvoudige korte digitale training ‘Veilig Wonen’ wat u zelf kunt doen om veilig te wonen. Gewoon thuis, achter uw computer en eventueel samen met een familielid. Doe de gratis training op:

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl