Logo Ouderenbelangen
Wij komen op voor de belangen van ouderen en willen u graag van dienst zijn via Ouderenbelangen.nl. Wij bieden informatie op zowel landelijk, provinciaal en lokaal niveau. Wat is voor ouderen van belang? Dat houdt ons bezig! Zaken als; Zorg&Welzijn, Gezondheid, Veiligheid, Financiën, Wonen of gewoon een bezoekje aan de huisarts.

Welkom op de provinciepagina van Zeeland

Persoonlijke hulp op maat (Belastingdienst)

Persoonlijke hulp op maat. Daarvoor zorgt de Belastingdienst met steunpunten en balies. Wie hulp wil bij fiscale zaken of toeslagen, kan hier op afspraak terecht. Zoals meneer Winters die op een dag het steunpunt van Terneuzen binnenstapte met een dichte blauwe envelop. Daar sprak hij met medewerker Dienstverlening Paula Stoker. Zij maakte direct een afspraak met hem. Meneer Winters: “Zij heeft mij zo goed geholpen. Ik ben blij dat ik de stap nam om langs te komen.”
Meer lezen

De meest veelzijdige 50+ beurs in de regio!

BeleefPlus is een regionale beurs voor actieve 50-plussers. Deze zal ook dit jaar weer aanwezig zijn in de Zeelandhallen, ‘Proef, zie, leer, doe en ervaar de beurs’.
Meer lezen

Seniorencoach in Zeeland biedt begeleiding bij het ouder worden

Als coach bied ik begeleiding rondom het proces van het ouder worden. Het kan gaan om de jonge senior, de oudere senior, de mantelzorger of de familie rondom de senior.
Meer lezen

Heffingskortingen voor AOW-gerechtigden

Bereikt u in het kalenderjaar de AOW-leeftijd? Dan krijgt u de ouderenkorting en misschien ook de alleenstaandeouderenkorting. Ouderenkorting U krijgt de ouderenkorting als u uiterlijk op 31 december van het kalenderjaar de AOW-leeftijd hebt.
Meer lezen

Wat als…. Soms zijn mensen niet (meer) in staat goed voor hun persoonlijke belangen op te komen. Bijvoorbeeld door ziekte. Of vanwege een handicap. Of door gebreken die komen met het ouder worden. Het kan dan gaan om allerlei zaken die niet langer meer zo vanzelfsprekend kunnen worden geregeld. Denk aan het zoeken en organiseren van passende zorg of het zoeken naar (andere) woonruimte. Zaken dus die vragen om enige overweging: “Waar doe ik nou goed aan?” Wat is er in zo’n geval dan fijner dan familie of een vriend of vriendin die met je meedenkt en die je helpt met het nemen van een beslissing.
Meer lezen

Een uniek overzicht van de mooiste ouderen uitjes in Nederland

Wij willen u graag wijzen op een mooie overzichtelijke site met mooie uitstapjes in Nederland.
Meer lezen

Krijgt u vanavond eters op bezoek? Hierbij een lekker recept!

HOOFDGERECHT    25 MIN      2 PERSONEN Een kleurrijke en lichte maaltijd van noedels met zalm en groenten gecombineerd in een bowl
Meer lezen

Natuurlijk Herdenken

De vrije natuur als bewuste keuze voor het verstrooien van as Over de dood, rouwen en herdenken wordt tegenwoordig anders gedacht. De invulling van een uitvaart is heel persoonlijk. Stond eerst vooral het afscheid van de overledene centraal, vandaag wordt bij een uitvaart steeds vaker het leven gevierd. De manier waarop de overledene geleefd heeft, is daarbij het uitgangspunt. Wat vond de overledene belangrijk en wat waren de dingen waar hij/zij van hield? De mogelijkheid om het lichaam ‘terug te geven’ aan de natuur spreekt mensen in toenemende mate aan.
Meer lezen

Een verhuld ouderenprobleem

Ouderen en problemen zijn volop benoembaar en aan veel van deze problemen wordt de nodige aandacht besteed al is het vaak onvoldoende. De positie van de oudere is de laatste jaren sterk veranderd door een sterk veranderde visie betreffende de omgang met ouderen.  In een ver achter ons liggend verleden werden mensen die niet meer in staat waren hun eigen bestaan te lijden, opgevangen door hun kinderen en tot aan de dood toe verzorgt. De laatste jaren klinkt terecht de roep naar een omgang met ouderen die langer zelfstandig hun eigen bestaan op orde moeten houden en ook tot veel later moeten blijven door werken.
Meer lezen
“Uit de oude doos” is een vaste rubriek op de provincie pagina. Uw eigen oude foto op deze pagina? dat kan! Mail uw foto naar redactie@ouderenbelangen.nl. De redactie zal contact met u opnemen over de geschiktheid van de foto en wanneer deze geplaatst zal worden. Ook is het mogelijk om tekst en uitleg te geven over de foto.

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl