Logo Ouderenbelangen
Wij komen op voor de belangen van ouderen en willen u graag van dienst zijn via Ouderenbelangen.nl. Wij bieden informatie op zowel landelijk, provinciaal en lokaal niveau. Wat is voor ouderen van belang? Dat houdt ons bezig! Zaken als; Zorg&Welzijn, Gezondheid, Veiligheid, Financiën, Wonen of gewoon een bezoekje aan de huisarts.

Welkom op de provinciepagina van Zuid-Holland

Zorgboerderij Javarust

In het Groene Hart van Nederland, in de polders tussen Nieuwerbrug en Bodegraven, vindt u onze boerderij Javarust. Deze boerderij is vanouds een melkveebedrijf. Daarnaast bieden we zinvolle dagbesteding aan mensen met een zorgvraag. We richten ons voornamelijk op de doelgroep ouderen.
Meer lezen

Vrij reizen voor ouderen, minima en kinderen

Ouderen in een aantal gemeentes in het gebied waar de RET rijdt, hebben recht op een Vrij Reizen abonnement waarmee gratis gebruik gemaakt kan worden van het openbaar vervoer van de RET. Via de buttons hieronder kunt u zien welke regeling voor welke Rotterdamse regio van toepassing is.
Meer lezen

De meest veelzijdige 50+ beurs in de regio!

BeleefPlus is een regionale beurs voor actieve 50-plussers. Deze zal ook dit jaar weer aanwezig zijn in de Zeelandhallen, ‘Proef, zie, leer, doe en ervaar de beurs’.
Meer lezen

Welkom bij ActiVite

Over ActiVite Op een prettige manier oud worden, daar gaan we voor bij ActiVite. We streven ernaar mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Daarom zoeken we altijd naar mogelijkheden waarbij de cliënt de regie, waar dat kan, zelf in handen houdt. Zijn of haar wensen zijn leidend. Daarbij zetten we in op preventie en maken we gebruik van de kracht van de cliënt, mantelzorgers en de buurtbewoners. Ons aanbod is altijd maatwerk: we integreren zorg, steun en het sociale domein tot een passend geheel voor iedere cliënt. Onze medewerkers zijn professioneel en vakbekwaam. Zo helpen zij onze cliënten grip op het leven te krijgen en te houden.
Meer lezen

De Lokale Cliëntenraad Extramuraal van Activite zoekt leden

ActiVite is een actieve en betrokken zorgorganisatie die professionele verzorging, verpleging en hulp bij het huishouden aanbiedt, zowel bij mensen thuis als in onze verpleeghuizen. Het complete aanbod aan diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg vindt u op www.activite.nl. Hier vindt u ook informatie over de Centrale Cliëntenraad (CCR). Naast de Centrale Cliëntenraad heeft ActiVite ook Lokale Cliëntenraden. Elk verpleeghuis van ActiVite heeft haar eigen Raad. Zo ook wordt sinds kort de thuiszorg (extramurale zorg- en dienstverlening) vertegenwoordigd door een Lokale Cliëntenraad (LCR). Voor de nieuwe LCR Extramuraal zoekt ActiVite daarom een aantal enthousiaste leden. 
Meer lezen

Zwembad De Fakkel

Wilt u sportief het jaar door, kom dan naar zwembad de Fakkel! Bij gezond ouder worden hoort bewegen. Wie regelmatig beweegt blijft langer fit en mobiel. Wij bieden verschillende doelgroepen aan om uw conditie en gezondheid op peil te houden. De activiteiten zijn in groepsverband, eenieder doet mee op zijn eigen niveau en tempo.
Meer lezen

Slechte doorstroming op de woningmarkt

De Zuid-Hollandse woningmarkt kent een slechte doorstroming. Ouderen blijven vaak lang, lees te lang, wonen in een te groot huis. ”Volgens de gemeenten lijken veel ouderen gevangen te zitten in het huis dat zij met hun gezin bewoonden.” ( Dit blijkt uit onderzoek van RTV Oost en de NOS ).
Meer lezen

Samen tegen Eenzaamheid Leiden

De gemeente Leiden is druk bezig met het opstellen van een actieplan tegen eenzaamheid. Hoewel de cijfers en percentages niet altijd even duidelijk zijn, blijkt dat circa tien procent van alle Leidenaars eenzaam is. ,,En echt niet alleen 75-plussers’’, zegt Damen. ,,Ook bij studenten, arbeidsmigranten en vluchtelingen komt het voor. En corona maakt de situatie alleen maar erger.’’ Met het actieplan wil Leiden ervoor zorgen dat eenzame Leidenaars weer ’betekenisvolle contacten’ krijgen.
Meer lezen

Heffingskortingen voor AOW-gerechtigden

Bereikt u in het kalenderjaar de AOW-leeftijd? Dan krijgt u de ouderenkorting en misschien ook de alleenstaandeouderenkorting. Ouderenkorting U krijgt de ouderenkorting als u uiterlijk op 31 december van het kalenderjaar de AOW-leeftijd hebt.
Meer lezen
“Uit de oude doos” is een vaste rubriek op de provincie pagina. Uw eigen oude foto op deze pagina? dat kan! Mail uw foto naar redactie@ouderenbelangen.nl. De redactie zal contact met u opnemen over de geschiktheid van de foto en wanneer deze geplaatst zal worden. Ook is het mogelijk om tekst en uitleg te geven over de foto.

Contact

Voor vragen, meer informatie of andere zaken kunt u per mail contact opnemen. Voor het inleveren van artikelen of foto’s voor de thema “Uit de oude doos” kunt u ook het mail adres gebruiken.

Mail: info@ouderenbelangen.nl